НАЧАЛО Други

Прогноза: Изкуственият интелект ще превземе 50% от работните места

27.05.2024 12:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза: Изкуственият интелект ще превземе 50% от работните места

Компютърният учен и рисков капиталист Кай-Фу Лий наскоро потвърди прогнозата си, че изкуственият интелект (AI) ще замени поне половината от световната работна сила до 2027 г.

Мнението на ученият е важно за индустрията, тъй като преди Лий да стане основател и директор на Microsoft Research Asia, той е работил като изпълнителен директор в Apple. След това той става вицепрезидент на Google и ръководител на Google Китай.

През 2017 г. Лий прогнозира, че технологията в крайна сметка ще заеме над 50% от работните места за хора, като тази своя позиция е често повтаряна от него. В интервю за IEEE Spectrum през 2018 г. той отбеляза, че макар разнообразните таланти и умения на хората, изкуствения интелект все пак ще замени около половината от работната сила.

Той вярва, че технологията на изкуствения интелект ще се превърне във фундаментална и ще надмине значението на електроенергията и интернет. В неотдавнашно интервю за Fortune той повтори предишната си прогноза, заявявайки, че прогнозата му е била „необичайно точна“, като обясни:

Хората ме критикуваха, че съм бил твърде агресивен през 2017, 2018 и 2019 г., и тогава бях донякъде притеснен. Но с навлизането на генеративния изкуствен интелект вярвам, че сега всички признават валидността на прогнозата“.
.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.