НАЧАЛО Прессъобщения

Прогноза за цената на XRP – Ще доведе ли липсата на инерция до корекция на цената или притежателите ще преминат към BTCS?

септември 18, 2023 17:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на XRP – Ще доведе ли липсата на инерция до корекция на цената или притежателите ще преминат към BTCS?

Ценовите прогнози често предизвикват интрига и любопитство сред инвеститорите, а дигитални активи като XRP са в центъра на вниманието.

XRP има своя дял от възходи и спадове, като различни фактори влияят върху стойността на токена и потенциалните последици за крипто пазара.

Тъй като инвеститорите и ентусиастите следят отблизо движението на цената на XRP, възникват въпроси относно бъдещата ѝ траектория. Дали липсата на инерция ще доведе до корекция на цената на XRP, или може да станем свидетели на промяна, тъй като притежателите проучват алтернативи като BTCS?

Какво е XRP?

XRP е криптовалута, създадена от Ripple Labs. Тя изпълнява двойна функция в мрежата на Ripple: като дигитална валута за улесняване на бързи и евтини трансгранични плащания и като мостова валута за прехвърляне на стойност между различни фиатни валути.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Транзакциите с XRP се обработват бързо и ефективно, което я прави практичен избор за международни парични преводи. Консенсусният алгоритъм на XRP не изисква енергоемко добиване, което води до по-бързи и енергийно ефективни транзакции.

Основният случай на използване на XRP е да осигурява ликвидност за трансгранични плащания и да улеснява обмена на стойност между различни валути. Тя се използва от финансови институции, банки и доставчици на платежни услуги за уреждане на трансгранични транзакции с намалени такси.

Съдебното дело на XRP

Въпреки че XRP придоби популярност заради полезността си в международните финанси, тя е изправена пред регулаторни предизвикателства, особено в САЩ. Дебатът дали XRP трябва да се класифицира като ценна книга доведе до правни спорове между Ripple Labs и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

През септември 2021 г. Ripple Labs, компанията, която стои зад XRP, беше въвлечена в правен спор с Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC). Съдебното дело, заведено от SEC през декември 2020 г., се върти около класификацията на XRP като ценна книга и предполагаеми нарушения на американските закони за ценните книжа.

Съдебното дело за XRP имаше значителни последици за XRP и нейната търговия на различни борси за криптовалути. Някои борси преустановиха или изключиха от списъка на борсите търговията с XRP до решаването на правните въпроси, за да избегнат потенциални регулаторни последици. Неотдавнашната победа на XRP срещу SEC беше посрещната с повишение на цената на XRP. SEC обаче обжалва решението.

Bitcoin Spark (BTCS)

Bitcoin Spark е криптовалута, стремяща се да въведе иновации и подобрения в пространството на криптовалутите. Тя се фокусира върху постигането на истинска децентрализация, насърчаването на участието на общността и предлагането на иновативни технологии за подобряване на преживяването с криптовалутата.

BTCS използва блокчейн технологията като основа на своята децентрализирана екосистема. Блокчейн осигурява сигурност, прозрачност и неизменност, като прави транзакциите и данните защитени от фалшифициране и проверими от всички участници. Bitcoin Spark въвежда уникален консенсусен механизъм, познат като (Proof-of-Process, PoP).

Този механизъм възнаграждава миньорите и валидаторите за потвърждаване на блокове и осигуряване на изчислителна мощност на мрежата. Той има за цел да създаде справедлива и ефективна система за защита на мрежата, като комбинира PoS и PoW. Миньорите и валидаторите играят ключова роля в мрежата на BTCS.

Те получават възнаграждение за това, че допринасят за потвърждаването на блокове и разпределянето на процесорна мощност. Също така миньорите подпомагат различни задачи в мрежата, като например кодиране на видео и изчислителни задачи, подобрявайки нейната функционалност.

BTCS въвежда още приложението на Bitcoin Spark, което позволява на потребителите да наемат изчислителна мощност от устройства за добив в мрежата. Потребителите могат да плащат за тези услуги, като използват BTCS токени, които след това се разпределят в пула за награди за добив, увеличавайки възнагражденията за участниците.

Приложението на BTCS предоставя лесна за използване платформа, чрез която потребителите могат да се ангажират с мрежата. То саморегулира използването на ресурсите на устройствата и дава приоритет на сигурността и поверителността на потребителите.

BTCS поддържа ограничено предлагане на токени с таван от 21 милиона токена, което гарантира недостиг и потенциално води до повишаване на цените. В момента BTCS провежда пета фаза на предварителната си продажба с един BTCS на цена $2.50 и 9% бонус, като предлага на инвеститорите в XRP възможност да се присъединят към BTCS. Притежателите очакват възвръщаемост на инвестициите от 436% по време на старта при цена от $10.

Целта на Bitcoin Spark е да стимулира участието, да насърчава децентрализацията и да предлага иновативни решения в рамките на криптовалутната екосистема. Нейният фокус върху комбинирането на елементи от PoW и PoS и механизмите за генериране на приходи я отличава в крипто пространството.

Повече за Bitcoin Spark и ICO тук:

Уебсайт: https://bitcoinspark.org/

Купете BTCS: oiopopohttps://network.bitcoinspark.org/register


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.