НАЧАЛО Други

Прогноза за цената на Meta от Уолстрийт

05.02.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Meta от Уолстрийт

Meta Platforms, компанията майка на Facebook, преживява значителен скок в цената на акциите си след обявяването на резултатите за четвъртото тримесечие, които надминаха очакванията на анализаторите.

Успехът на компанията в постигането на целите, набелязани в инициативата “година на ефективността”, подета от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг през февруари 2023 г., изигра основна роля за този възходящ тласък.

Чрез стратегически мерки като съкращения на персонала и намаляване на разходите Meta успешно обърна спада на приходите и слабостта на цената на акциите от предходната година.

На 2 февруари 2024 г. акциите на Meta отбелязаха забележителен ръст от 20% в рамките на 24 часа, като затвориха на цена от $474.99.

От началото на годината досега ръстът е почти 40%, което доведе до увеличаване на пазарната капитализация на Meta до $1.21 трилиона, подхранвано от еднодневен приток на $205.3 милиарда – най-голямото увеличение на пазарната капитализация за един ден за която и да е акция.

В стабилните резултати за четвъртото тримесечие на 2023 г. Meta отчете коригирана печалба на акция (EPS) от $5.33 при приходи от $40.11 милиарда, надминавайки очакванията на анализаторите.

Компанията също така увеличи обратното изкупуване на акции с $50 милиарда. Основните показатели за ефективност включват приходите от реклама, които достигат $38.7 милиарда (надхвърляйки очакваните $37.8 милиарда), и дневните активни потребители на Facebook, които възлизат на 2.11 милиарда (надхвърляйки очакваните 2.07 милиарда).

В перспектива до 2024 г. Meta планира значителни инвестиции в изкуствения интелект (AI), като очакваните капиталови разходи варират от $30 до $37 милиарда. Компанията обяви встъпителния си паричен дивидент от $0.50 на акция и обратно изкупуване на акции на стойност $50 милиарда, с което цели да възнагради акционерите, но е изправена пред критики за потенциално завишаване на цените на акциите без съществени бизнес подобрения.

Прогноза за цената

Анализаторите прогнозират положителна перспектива за Meta, като консенсусната 12-месечна целева цена е $513.63, което отразява 8.13% промяна спрямо последната регистрирана цена от $474.99.

От 40 анализатори 37 препоръчват закупуване на акции на компанията, като подчертават увереността си в стратегическите инициативи, продуктовите разработки и цялостното представяне на Meta.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.