НАЧАЛО Други

Принц Чарлз вижда потенциал в блокчейн технологиите

МАЙ. 8, 2019 10:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Принц Чарлз вижда потенциал в блокчейн технологиите

Великобританският принц Чарлз казва, че блокчейн технологията е "много интересно развитие".


Блокчейн може да не е много популярна идея в момента, но тя печели сърцата на хората на места, които никой не би си помислил. Принц Чарлз наскоро каза, че блокчейн е интересна иновация, когато го попитаха какво мисли за технологията.

https://twitter.com/coindorado/ status /1125776363644968962

Миша Ледерман, съосновател на IAmDecentralized.org споделя, че това означава светло бъдеще за технологията, тъй като британското кралско семейство е една от най-консервативните институции, което означава, че има нещо добро в блокчейн, въпреки че не е много популярно.

Мнозинствотo мейнстрийм заинтересовани страни често говорят срещу криптовалутите, но повечето от тях казват, че блокчейн има много на брой приложения в различни сфери. Принцът също не говори положително за биткойн или другите криптовалути, както трябва да се очаква.

Всъщност блокчейн намери приложения в различни индустрии по света. Повечето от приложенията обаче изискват работа с дигитални токени.


Например платформата за блокчейн разплащане на Ripple само улеснява плащанията и трансферите на средства по целия свят. Токенът на Ripple, XRP , се използва за осигуряване на ликвидност, за да се даде възможност за прехвърляне на стойност.

Технологията също се проучва за възможността за използване в медицината, управлението на веригата за доставки, селското стопанство, чистата енергия и т.н. Това отваря вратата за безброй възможности за блокчейн, които в крайна сметка ще го направят основната технология във всеки сектор на световната икономика.

Наскоро беше съобщено, че американският топ търговец на кафе Starbucks прие блокчейна на Microsoft за проследяване на тяхното кафе. Целта е да се даде на потребителите повече информация за процеса на производство на кафе от реколтата до действителното му потребление. Това е едно приложение, което насърчава прозрачността.

Технологията вече се използва за проследяване на транзакциите с криптовалути, като съхранява запис на всяка транзакция в публична книга (леджър), като по този начин улеснява проследяването на транзакциите. След това може да се прилага и при традиционните сделки, за да се гарантира, че престъпниците са проследени и всяка форма на подозрителни транзакции може да бъде ясно проследена.

С няколкото потенциални приложения на блокчейн, технологията ще се надяваме да стане глобално приета дори сред тези, които отказват да го направят. Нека не забравяме, че крипто е само една от многото възможности, които ни предоставя иновативната технология.tron g>


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света