НАЧАЛО Биткойн

Приключи ли бичият цикъл за Биткойн?

29.04.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приключи ли бичият цикъл за Биткойн?

Питър Бранд, опитен анализатор на графики и главен изпълнителен директор на Factor LLC, който преди това бе изключително бичи настроен към Биткойн (BTC), промени позицията си.

Брандт предполага, че възходящата траектория на Биткойн може да е достигнала своя връх. Това е значително отклонение от февруарската му прогноза, в която той очакваше бичият цикъл, започващ от дъното на мечия пазар през ноември 2022 г., да продължи до септември 2025 г., достигайки потенциално $200,000.

Най-новата прогноза на Бранд се основава на концепцията за „експоненциално разпадане“, която описва процеса на намаляване на дадена сума с постоянен процентен дял във времето. Той отбеляза, че в исторически план Биткойн се търгува в рамките на приблизително четиригодишни бичи/мечи цикли, често свързани с халвинг събитията. Всеки цикъл е бил с приблизително 80% по-слаб от предшестващия го по отношение на спечеленото многократно увеличение на цената.

Според Бранд, ако тази статистическа константа се запази, рекордната стойност на Биткойн от $73,835 през март 2024 г. вече може да представлява цена, съответстваща на историческия разпад. Съгласно данните, споделени от него, размера или кратния размер на печалбата на предишните бичи периоди и експоненциалния разпад на Биткойн, отразявайки, че последващите бичи пазари са били по-дълги по продължителност, но по-малки по размер, с последователен 80% спад.

Следователно, ако неговата теорията е в сила, бичият пазар може да е приключил. Въпреки това е важно да се отбележи, че данните от миналото не гарантират бъдещи резултати, особено като се има предвид въздействието на халвинг събитията на Биткойн, които исторически подкрепят бичите тенденции.

Той добави, че експоненциалната теория остава в полезрението му, докато не се появят доказателства, които да сочат обратното. Към момента на писане на статията Биткойн се търгува на цена от $62,668, което представлява спад от почти 2% за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Приключи ли бичият цикъл за Биткойн?”
  1. Пълни глупости са тези прогнози. До момента винаги след халвинг сме навлизали точно в “мекото” на халвинга и тепърва цената ще расте както за него, така и за всички алткойни. Пикове ще видим между февруари и юли 2025 най-вероятно. Още тази година ще видим и много сериозни цени. Говорим за минимум 3$ ADA , 120,000$+ Bitcoin, 7000$+ eth и т.н.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.