НАЧАЛО Други

Причината защо крипто адаптацията все още не е налице

май 20, 2018 23:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Причината защо крипто адаптацията все още не е налице

Ако криптовалутите са пред "взрив", тогава трябва да има активни страни, желаещи да обменят.

Онези, които ще ги приемат за стоките или услуги, които предоставят, и онези, които ще искат да ги използват, за да плащат на други за продукти или услуги, които им се предлагат.

Макар че изглежда естествено, мина десетилетие и все още не сме видяли дори 5% от населението на света да има по-голям интерес към криптовалутите. Защо? Това би било най-разумният въпрос, който трябва да си зададем в момента.

Различни финансови експерти са казали различни неща по този въпрос, но неотдавна Джон Рейни, който е настоящият главен финансов директор на PayPal (глобална онлайн система за обработка на плащания, която поддържа парични преводи и също така служи като алтернатива на хартиените пари) в опит да популяризира PayPal заяви, че пазарът на криптовалути е изключително нестабилен. Той казва, че това е причината поради която мнозинството не е приело все още криптовалутите.

Опитвайки се да дообясни гледната си точка, той каза:

Ако сте търговец и имате, да речем, 10-процентна маржин на продукт, който продавате и например приемате биткойн, а на следващия ден той се променя с 15%, вече сте под водата за тази транзакция.

Макар че това е много вярно, никой собственик на бизнес не иска да губи пари. Знаейки, че сте събрали пълни плащания за една секунда и в следваща секунда, вие сте на няколко долара назад. Това е разочароващо. Също така, от страна на купувача, той би могъл да си купи криптовалути, за да направи плащането в един момент, а за следващия недостига за да купи това, от което се нуждае. Това е огромен проблем.

Но с крипто, също може да се случи и обратното. Вашите средства могат лесно да се удвоят за секунда. Но може ли да наречем това късмет?

Въпреки предизвикателствата, които криптовалутите представляват, това все още е по-добро предимство в сравнение с други цифрови методи на плащане, най-вече PayPal, като се имат предвид проблемите му. PayPal като платформа напоследък е има повече проблеми, отколкото криптовалутите.

Собствениците на фирми могат да получат своите средства на платформата за 180 дни. Макар че стойността може да не падне, кой иска да изчака 180 дни, преди да получи достъп до средствата си.

За щастие, Джак Дорси, който е главен изпълнителен директор на Square, конкурент на PayPal споделя различен поглед към тези виртуални валути. Square наскоро представиха услугата за обработка на плащанията за Биткойн и резултатите до голяма степен са успешни. Джак в изявлението си заяви, че очаква да бъде „валутата за интернет“ в крайна сметка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене