НАЧАЛО Други

Причината защо крипто адаптацията все още не е налице

май 20, 2018 23:36 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Причината защо крипто адаптацията все още не е налице

Ако криптовалутите са пред "взрив", тогава трябва да има активни страни, желаещи да обменят.

Онези, които ще ги приемат за стоките или услуги, които предоставят, и онези, които ще искат да ги използват, за да плащат на други за продукти или услуги, които им се предлагат.

Макар че изглежда естествено, мина десетилетие и все още не сме видяли дори 5% от населението на света да има по-голям интерес към криптовалутите. Защо? Това би било най-разумният въпрос, който трябва да си зададем в момента.

Различни финансови експерти са казали различни неща по този въпрос, но неотдавна Джон Рейни, който е настоящият главен финансов директор на PayPal (глобална онлайн система за обработка на плащания, която поддържа парични преводи и също така служи като алтернатива на хартиените пари) в опит да популяризира PayPal заяви, че пазарът на криптовалути е изключително нестабилен. Той казва, че това е причината поради която мнозинството не е приело все още криптовалутите.

Опитвайки се да дообясни гледната си точка, той каза:

Ако сте търговец и имате, да речем, 10-процентна маржин на продукт, който продавате и например приемате биткойн, а на следващия ден той се променя с 15%, вече сте под водата за тази транзакция.

Макар че това е много вярно, никой собственик на бизнес не иска да губи пари. Знаейки, че сте събрали пълни плащания за една секунда и в следваща секунда, вие сте на няколко долара назад. Това е разочароващо. Също така, от страна на купувача, той би могъл да си купи криптовалути, за да направи плащането в един момент, а за следващия недостига за да купи това, от което се нуждае. Това е огромен проблем.

Но с крипто, също може да се случи и обратното. Вашите средства могат лесно да се удвоят за секунда. Но може ли да наречем това късмет?

Въпреки предизвикателствата, които криптовалутите представляват, това все още е по-добро предимство в сравнение с други цифрови методи на плащане, най-вече PayPal, като се имат предвид проблемите му. PayPal като платформа напоследък е има повече проблеми, отколкото криптовалутите.

Собствениците на фирми могат да получат своите средства на платформата за 180 дни. Макар че стойността може да не падне, кой иска да изчака 180 дни, преди да получи достъп до средствата си.

За щастие, Джак Дорси, който е главен изпълнителен директор на Square, конкурент на PayPal споделя различен поглед към тези виртуални валути. Square наскоро представиха услугата за обработка на плащанията за Биткойн и резултатите до голяма степен са успешни. Джак в изявлението си заяви, че очаква да бъде „валутата за интернет“ в крайна сметка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене