НАЧАЛО Други

Президентът на ЕЦБ твърди, че криптовалутите ‘струват нищо’

май 23, 2022 11:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на ЕЦБ твърди, че криптовалутите ‘струват нищо’

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард заяви позицията си относно стойността на криптовалутите в скорошно интервю.

Говорейки в холандското телевизионно шоу College Tour в интервю, ръководителят на ЕЦБ поддържа позицията си, че крипто активите са изключително спекулативни и много опасни инвестиции, според доклад на Politico.

 

“Казвала съм през цялото време, че крипто активите са силно спекулативни, много рискови активи. Моята много скромна оценка е, че не струват нищо. Те не се основават на нищо, няма основни активи, които да действат като котва за безопасност.”

 

Междувременно финансовите министри и управителите на централните банки на седемте индустриализирани страни, които съставляват Групата на седемте (G7), се събраха в Германия на 19-ти и 20-ти май.

 

Основната тема на дискусията беше бързото регулиране на крипто активите след срива на Terra (LUNA), който шокира пазара на криптовалути.

НЕ ПРОПУСКАЙ: Този индикатор предполага, че Биткойн наближава дъно

Лагард засегна и темата за паричната политика, като за пореден път намекна, че ЕЦБ е готова да повиши лихвените проценти през юли, за да се бори с инфлацията в еврозоната.

 

От друга страна, изглеждаше, че тя се опитваше да омаловажи възможността за увеличение с петдесет базисни точки, което беше по-екстремната алтернатива, която току-що предложи президентът на холандската централна банка Клаас Нот.

 

Ще вървим по пътя на спиране на нетните покупки на [облигации] и след това – което може да отнеме няколко седмици – повишаване на лихвените проценти”, каза Лагард.

 

Понастоящем се очаква програмата на ЕЦБ за изкупуване на активи да приключи в началото на третото тримесечие, което ще проправи пътя за повишаване на лихвения процент през юли.

 

Увеличение с 50 базисни точки “не е нещо, което мога да ви кажа в този момент тук днес”, добави тя.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене