НАЧАЛО Други

Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

МАЙ. 30, 2018 20:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

Президентът на Китай Xi Jinping открито похвали блокчейн технологията по време на речта си на 28-ми май, тъй като продължава да намира приложение в бъдещите планове на страната.


Говорейки на деветнадесетата годишна конференция на Китайската академия на науките в Пекин, Xi включи блокчейн като пример за "ново поколение" технологии.

От началото на XXI век глобалните научни и технологични иновации навлизат в безпрецедентен период на интензивна дейност. Нов кръг от научни и технологични революции и индустриални промени реконструират глобалната иновационна карта и преоформят глобалната икономическа структура.

каза той, като продължи:
Новото поколение информационни технологии, представлявано от изкуствен интелект, квантова информация, мобилна комуникация, интернет на нещата и блокчейн, ускоряват пробивите в своята гама от приложения.

Високото профилиране на блокчейн продължава тенденцията на китайските власти да се справят с възможностите на технологията.

Ние създадохме проверими блокчейн програми в Китай и близо 200 частни предприятия изразиха интереса си да се присъединят. Това ще помогне на блокчейн технологиите и промишлеността да станат по-прозрачни и отворени.

съобщиха местните медии говорител на правителството по темата за вътрешните усилия.

Както бе съобщено този месец, официалните правителствени рейтинги за блокчейн проекти понастоящем са в ход, след издаването на 26 криптовалути от 17-ти май.

В същото време Пекин се явява скептично настроен към чуждестранните проекти за блокчейн, по-специално тази седмица твърдят, че средната им продължителност е само 15 месеца.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света