НАЧАЛО Други

Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

МАЙ. 30, 2018 20:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

Президентът на Китай Xi Jinping открито похвали блокчейн технологията по време на речта си на 28-ми май, тъй като продължава да намира приложение в бъдещите планове на страната.

 


Говорейки на деветнадесетата годишна конференция на Китайската академия на науките в Пекин, Xi включи блокчейн като пример за "ново поколение" технологии.

От началото на XXI век глобалните научни и технологични иновации навлизат в безпрецедентен период на интензивна дейност. Нов кръг от научни и технологични революции и индустриални промени реконструират глобалната иновационна карта и преоформят глобалната икономическа структура.

каза той, като продължи:
Новото поколение информационни технологии, представлявано от изкуствен интелект, квантова информация, мобилна комуникация, интернет на нещата и блокчейн, ускоряват пробивите в своята гама от приложения.

Високото профилиране на блокчейн продължава тенденцията на китайските власти да се справят с възможностите на технологията.

Ние създадохме проверими блокчейн програми в Китай и близо 200 частни предприятия изразиха интереса си да се присъединят. Това ще помогне на блокчейн технологиите и промишлеността да станат по-прозрачни и отворени.

съобщиха местните медии говорител на правителството по темата за вътрешните усилия.

Както бе съобщено този месец, официалните правителствени рейтинги за блокчейн проекти понастоящем са в ход, след издаването на 26 криптовалути от 17-ти май.

В същото време Пекин се явява скептично настроен към чуждестранните проекти за блокчейн, по-специално тази седмица твърдят, че средната им продължителност е само 15 месеца.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Крипто общността дарява близо $1 милион за дете преборило левкемия

Ден преди това в Twitter акаунта на "Dude’s Posting Their [Wins]“ беше публикуван видеоклип, в който детето е аплодирано, когато се връща в училище, след като е успяло да надвие коварното заболяване. ...
МАЙ. 15, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

18% от пълнолетното население на САЩ биха използвали крипто за пазаруване на дребно

Докладът също така подробно обяснява защо мащабното масово приемане на криптовалути за плащания все още е далеч от реалността.Интересът към криптовалутата като начин на плащане нарастваСъществуват мно...
МАЙ. 15, 2021 11:43 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вековна банка започва да предлага попечителство на криптовалути

В изявление, публикувано в четвъртък, 103-годишната фирма казва, че си партнира с компанията за финансови технологии PolySign, за да предоставя крипто услуги за институционални клиенти.Партньорството ...
МАЙ. 15, 2021 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase отчита много силно представяне за Q1

Приходите за първото тримесечие на водещата американска крипто борса, Coinbase, се утроиха в сравнение от Q4 2020.Според документи, подадени до Комисията за ценни книжа и борси (SEC) в САЩ, Coinbase г...
МАЙ. 14, 2021 12:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света