НАЧАЛО Други

Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

МАЙ. 30, 2018 20:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

Президентът на Китай Xi Jinping открито похвали блокчейн технологията по време на речта си на 28-ми май, тъй като продължава да намира приложение в бъдещите планове на страната.


Говорейки на деветнадесетата годишна конференция на Китайската академия на науките в Пекин, Xi включи блокчейн като пример за "ново поколение" технологии.

От началото на XXI век глобалните научни и технологични иновации навлизат в безпрецедентен период на интензивна дейност. Нов кръг от научни и технологични революции и индустриални промени реконструират глобалната иновационна карта и преоформят глобалната икономическа структура.

каза той, като продължи:
Новото поколение информационни технологии, представлявано от изкуствен интелект, квантова информация, мобилна комуникация, интернет на нещата и блокчейн, ускоряват пробивите в своята гама от приложения.

Високото профилиране на блокчейн продължава тенденцията на китайските власти да се справят с възможностите на технологията.

Ние създадохме проверими блокчейн програми в Китай и близо 200 частни предприятия изразиха интереса си да се присъединят. Това ще помогне на блокчейн технологиите и промишлеността да станат по-прозрачни и отворени.

съобщиха местните медии говорител на правителството по темата за вътрешните усилия.

Както бе съобщено този месец, официалните правителствени рейтинги за блокчейн проекти понастоящем са в ход, след издаването на 26 криптовалути от 17-ти май.

В същото време Пекин се явява скептично настроен към чуждестранните проекти за блокчейн, по-специално тази седмица твърдят, че средната им продължителност е само 15 месеца.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света