НАЧАЛО Регулации

Правителството на САЩ гласува да вкара вратички в регулациите на крипто

25.05.2024 6:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ гласува да вкара вратички в регулациите на крипто

Парите играят решаваща роля в американската политика, като често определят политическите решения. Напоследък индустрията на криптовалутите получи значително внимание и подкрепа от Конгреса, въпреки опасенията за връзката ѝ с измамни дейности.

Камарата на представителите наскоро прие закон, насочен към намаляване на крипто регулациите – ход, който породи различни чувства, като се има предвид историята на индустрията с измами и незаконни дейности.

Представителят Шон Кастен изрази опасенията си относно последиците от подобни закони, като изтъкна документираното използване на криптовалути от незаконни групировки като трафиканти на наркотици и спонсори на тероризма.

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер подчерта, че неуспехите и измамите в крипто индустрията не произтичат от липсата на регулации, а от играчи, които избират да не спазват съществуващите правила.

Въпреки опозицията в рамките на Демократическата партия, двупартийната подкрепа доведе до отмяната на някои регулации по отношение на крипто активите. Освен това приемането на Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21) в Камарата на представителите, с подкрепата както на демократите, така и на републиканците, бележи още една победа за крипто индустрията.

Съдбата на FIT21 в Сената остава несигурна, но ако бъде приет, законът ще предостави на крипто индустрията желаната от нея автономия от SEC, прехвърляйки надзора на Комисията за търговия със стокови фючърси.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

21.06.2024 11:23 1 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.