НАЧАЛО Регулации

Правителството не може да спре крипто технологиите

ЮНИ. 8, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството не може да спре крипто технологиите

Новите технологии, включително блокчейн и добива на криптовалути, помогнаха на Иран да увеличи бюджетните приходи и да издържи чуждестранни санкции, според министъра на икономиката и финансите на страната.

Високопоставеният служител вярва, че правителството не може да се намесва в тяхното развитие твърде дълго.


Правителствени предупреждения срещу възпрепятстването на крипто разработката


Наскоро иранският министър на икономиката и финансите Фархад Деджпасанд отбеляза, че през последните няколко години Техеран се приближи до постигането на целите си за данък върху доходите.


Той разкри, че внедряването на нови технологии представлява около една трета от ръста на бюджетните приходи. Коментирайки данните, Деджпасанд уточни:


Блокчейн ще представлява 10 процента от световния брутен вътрешен продукт през следващите четири години. Тъй като потреблението на електроенергия се увеличи, ограничихме добива на криптовалути, но в дългосрочен план не можем да попречим на развитието на технологиите.


Икономическият министър се позова на сезонна забрана, наложена върху добива на криптовалута на фона на недостиг на електроенергия в страната. Добивът на монети процъфтява в Иран поради подема на пазара и достъпа до евтина енергия.


Но правителството обвини прекомерното си потребление на енергия, заедно с тазгодишната суша, за честите прекъсвания в много градове. Властите са изчислили, че лицензираните и незаконните миньори заедно горят около 2300 мегавата на ден.


Новите технологии помогнаха на Иран да устои на санкциите на САЩ


Изказвайки се на събитие, разкриващо два проекта за електронна търговия, Фархад Деджпасанд също подчерта значението на електронната търговия за националната икономика.


Делът на електронната търговия в брутния вътрешен продукт (БВП) на Ислямската република се е увеличил с 2,4 пъти, заяви министърът по-рано тази седмица, цитиран от Teheran Times.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Уинкълвос: Може никога да не ви се наложи да продадете вашия Биткойн (видео)

Според иранския Център за развитие на електронната търговия, онлайн търговията се е увеличила четири пъти за периода 20-ти март и 21-ви септември 2020 г. в сравнение със същия период предходната година.


Междувременно броят на новоиздадените лицензи за онлайн бизнеси се е утроил, тъй като традиционният бизнес се опитва да се разшири в уеб базирани продажби, като се адаптира към променящите се навици на пазаруване на иранците.


Използвайки всички тези нови технологии, Иран до голяма степен успя да устои на икономическите санкции, наложени от САЩ, подчерта Деджпасанд. Те също така подкрепиха показателите на иранския капиталов пазар и допринесоха за битката срещу пандемията на коронавируса.


Признавайки потенциалните ползи от използването на крипто за заобикаляне на търговските бариери, Иран разреши на местните банки и обмени да използват криптовалута, добивана в страната, при плащания за внос.


Регулаторите обаче се опитаха да ограничат други видове търговия, което накара иранската финтех индустрия да предупреди, че ограниченията само ще лишат нацията от възможности. Стартъпите посочиха, че криптовалутите са помогнали на иранския бизнес да заобиколи блокадата на банковите, корабоплавателните и застрахователните услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin ЮНИ. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Тексас дава зелена светлина на банките да съхраняват крипто

Банки с издадена харта от щата Тексас получиха зелена светлина да държат крипто активи от името на своите клиенти, съобщи държавен регулатор в четвъртък.Насоките са потвърждение, че банките, които има...
ЮНИ. 14, 2021 22:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Италиански надзорен орган на фондовия пазар призовава за крипто регулиране

Това последва изявлението на ръководителя на холандския регулатор CPB, че Нидерландия трябва да забрани Биткойн и останалите криптовалути.Криптото може да попречи на централните банки да провеждат пар...
ЮНИ. 14, 2021 23:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нидерландия трябва да регулират крипто вместо да го забраняват

Нидерландия трябва да регулира пазара на криптовалути, вместо да забранява на своите граждани да използват изцяло крипто, заяви нидерландския финансов министър Вопке Хоекстра, според доклад от петък н...
ЮНИ. 14, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на Танзания призовава централната банка да се подготви за крипто

На 14-ти юни президентът на Танзания Самия Сулуху Хасан настоя централната банка на страната да започне проучване на крипто активи.Хасан подчерта нарастващото въздействие на крипто върху глобалните фи...
ЮНИ. 14, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света