НАЧАЛО Регулации

Правителството на Великобритания изследва блокчейн за прилагане в законодателството

ЮЛИ. 30, 2018 12:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Великобритания изследва блокчейн за прилагане в законодателството

Законодателната комисия на Обединеното кралство е в процес на кодифициране на използването на интелигентни договори в британското законодателство като част от постоянното усилие за актуализирането му и неговата връзка с предизвикателствата на съвременната технология.

 Това беше разкрито в 52-ия годишен доклад на Комисията, обхващащ периода от 1-и април 2017 г. до 31-и март 2018 г. Според доклада предложение за създаване на ефективна правна рамка за интелигентни договори съгласно законодателството на Обединеното кралство беше част от Тринадесетата програма на Комисията за Правна реформа.


"Насърчаване на глобалната Великобритания"


В доклада са изброени 14 области на правни изследвания, одобрени за реформа от бившия лорд канцлер Rt Hon David Lidington MP, включително автоматизирани превозни средства, жилищна аренда, сурогация и интелигентни договори.

Препоръката да се обмисли създаването на правна рамка за интелигентни договори възникна в резултат на указание от Министерството на правосъдието в съответствие със Law Commission Act (закон на правната комисия) от 2009 г. Според доклада, натискът за признаване и регулиране на интелигентните договори върви ръка за ръка с желанието на правителството на Обединеното кралство да "популяризира глобална Великобритания в областта на правните услуги".

В него също така се посочва, че първоначалната работа по проекта за разработване на политики и изследвания започва през пролетта на 2018 г., като проектът ще започне изцяло през лятото на 2018 г.

Определението за "интелигентни договори", дадено в доклада, е технология, която се движи по блокчейн, чрез който правните договори могат да бъдат изпълнявани автоматично или поне частично.

Обяснявайки защо интелигентните договори представляват интерес за правната комисия, докладът гласи:


Използването на интелигентни договори за изпълнение на правни договори се очаква да повиши ефикасността на търговските сделки и се предполага, че използването на блокчейн технология ще увеличи доверието и сигурността. Важно е да се гарантира, че английските съдилища и законът остават конкурентен избор за бизнеса. Ето защо е налице убедителна ситуация за проучване на обхвата на законодателната комисия да преразгледа настоящата правна рамка на Англия, тъй като тя се прилага към интелигентните договори. Целта на този проект ще бъде да гарантира, че законът е достатъчно сигурен и гъвкав, за да се прилага в световен и дигитален контекст и да подчертае всички теми, които не са ясни и сигурни.

Съгласно Закона на правната комисия от 2009 г. и протокола от 2010 г. съобщението от Министерството на правосъдието относно кодифицирането на интелигентни договори в законодателството на Обединеното кралство означава, сериозно намерение да се предприеме реформа в тази област.

Ако правната реформа е успешна, Великобритания ще се превърне в една от малкото юрисдикции, които законно признават интелигентни договори. През март бе съобщено, че правителството на Обединеното кралство е създало работна група за криптовалути, съставена от хазната на Нейно Величество, Английската банка и Органа за финансово поведение.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия пак ще забрани всички криптовалути

В разговор с Bloomberg източникът твърди, че използването на криптовалута във всичките ѝ форми ще бъде забранено съгласно нов закон, който се очаква скоро да бъде въведен в парламента.  Тран...
ФЕВ. 12, 2021 15:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света