НАЧАЛО Регулации

Правителството на Бразилия разследва дейсността на местни крипто обмени

АВГ. 31, 2018 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Бразилия разследва дейсността на местни крипто обмени

Правителство предприема мерки срещу корупцията и изпирането на пари.

Бразилските крипто обмени получиха 14-точков списък, което подробно описва редица области от тяхната дейност.


Местният портал за новини Portal do Bitcoin покри събитието, след като получи копие от документа, който бе връчен на борсите, независимо от подписаното от прокурора Ана Паула Без Бати предупреждение, че разпространението на съобщението е забранено със закон.

Списъкът обхваща редица теми, които вероятно ще допринесат за проучването на борбата с корупцията и изпирането на пари в Бразилия и обхващат теми, свързани със съответствието, ограничения, предлагани на клиентите във връзка с декларираните доходи, контрол на броя на операциите, идентификацията на инициатора и данни на самите партньори.

Десетата точка, например, гласи: Има ли крипто обмена търговия на популярни анонимни криптовалути, като например Monero , Dash и Zcash ?

Най-вероятно се пита точно за тези монети, тъй като те са по-трудни за проследяване. Другите въпроси бяха по-директни, например номер шест: Какви мерки, ако има такива, се използват за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма?

Министерството на финансите е издало въпросите "за защита на целостта на финансовата система". Всяко брокерско дружество бе уведомено, че има пет дни, за да отговори, като данните остават напълно конфиденциални.

Portal do Bitcoin се свърза с три от водещите 10 борси на страната, като обем. Всеки от тях дава различен отговор на начина, по който се справят с положението и всеки иска да остане анонимен. Само един е напълно съвместим, отговаря на всяка точка и вече е изпратил своя отговор. Други твърдят, че не знаят дали са го получили, но гледат на всички възможни комуникационни канали.

Окончателни коментари заявиха, че нямат намерение да отговорят на проучването, тъй като не е било изпратено като официален документ от бразилското правителство, а по-скоро е изпратена чрез формуляра за контакт. Тъй като повечето формуляри за запитвания на подобни платформи изпращат автоматичен отговор, е малко вероятно те да могат да твърдят, че никога не са получили проучването, когато правителството говори с тях.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света