НАЧАЛО Други

Появата на $ 100 милионни крипто фондове показва, че инвеститорите са заинтересовани

октомври 11, 2018 19:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Появата на $ 100 милионни крипто фондове показва, че инвеститорите са заинтересовани

През миналия месец четири големи крипто хедж фонда, всеки на стойност от поне 100 млн. долара, дебютираха със силна подкрепа от институционални инвеститори, Уол Стрийт и високопоставени индивидуални инвеститори.

Reality Shares и JCE Capital Management обявиха откриването на хедж фондове на стойност 100 млн. долара, насочени към крипто пазара.

Наскоро бившият съдружник на Bain Capital Ventures Александър Пак и основателят на компанията Бо Фенг основаха фонд от 100 млн. долара, наречен Dragonfly Capital Partners, за да създадат разнообразно портфолио от най-вече крипто фондове, протоколи и стартиращи инфраструктурни проекти.

Може би с цел да се конкурира със съществуващите хедж фондове в крипто сектора, съоснователят на Dragonfly Capital Partners Александър Пак, заяви че фирмата ще инвестира в стартиращи компании, протоколи и приложения, които имат силна визия за трансформиране на различни отрасли с блокчейн извън финансите.

„Криптовалутите са нов клас актив и има смисъл да има нова фирма, която да ги подкрепи.“ Александър Пак също така добави, че се опитват да погледнат в много дългосрочна перспектива.

Разработването на блокчейн по същество решава несравними криптографски проблеми, които ефективно мащабират и подобряват капацитета на децентрализирания протокол.

Следователно, стратегията на Dragonfly за подкрепа на дългосрочната визия за амбициозни блокчейн проекти ще изисква години развитие и бърз напредък.

100-те млн. долара, които Dragonfly са събрали този месец, за да стартират своя хедж фонд, показва намерението на инвеститорите да поставят дългосрочни залози в сектора на криптовалутите и блокчейн пространството дори в този период на несигурност.

През юли Digital Grayscale на Digital Currebcy Group също отчете повече от 250 млн. долара през първата половина на 2018 г. от инвеститорите на традиционния финансов пазар, въпреки 80-процентовия спад в оценката на пазара на криптовалути.

В официалния си доклад Grayscale заяви, че търсенето на хедж фондовете и инвестиционните дружества на компанията е било безпрецедентно ускорено. Екипът написа:

Както инвестиционната общност знае, през последните шест месеца пазарът на цифрови активи е получил един от най-големите спадове в цените от създаването на Биткойн през 2009 г. Интересното обаче, е темпото на инвестиране в продуктите на Grayscale, което се ускори до ниво, което не сме виждали преди. Всъщност през първата половина на тази година ние вложихме близо 250 млн. долара в нови активи, като отбелязахме най-силния приток от всички шестмесечни периоди в историята на нашия бизнес.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене