НАЧАЛО Други

Появата на $ 100 милионни крипто фондове показва, че инвеститорите са заинтересовани

ОКТ. 11, 2018 19:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Появата на $ 100 милионни крипто фондове показва, че инвеститорите са заинтересовани

През миналия месец четири големи крипто хедж фонда, всеки на стойност от поне 100 млн. долара, дебютираха със силна подкрепа от институционални инвеститори, Уол Стрийт и високопоставени индивидуални инвеститори.

Reality Shares и JCE Capital Management обявиха откриването на хедж фондове на стойност 100 млн. долара, насочени към крипто пазара.


Наскоро бившият съдружник на Bain Capital Ventures Александър Пак и основателят на компанията Бо Фенг основаха фонд от 100 млн. долара, наречен Dragonfly Capital Partners, за да създадат разнообразно портфолио от най-вече крипто фондове, протоколи и стартиращи инфраструктурни проекти.

Може би с цел да се конкурира със съществуващите хедж фондове в крипто сектора, съоснователят на Dragonfly Capital Partners Александър Пак, заяви че фирмата ще инвестира в стартиращи компании, протоколи и приложения, които имат силна визия за трансформиране на различни отрасли с блокчейн извън финансите.

"Криптовалутите са нов клас актив и има смисъл да има нова фирма, която да ги подкрепи." Александър Пак също така добави, че се опитват да погледнат в много дългосрочна перспектива.

Разработването на блокчейн по същество решава несравними криптографски проблеми, които ефективно мащабират и подобряват капацитета на децентрализирания протокол.


Следователно, стратегията на Dragonfly за подкрепа на дългосрочната визия за амбициозни блокчейн проекти ще изисква години развитие и бърз напредък.


100-те млн. долара, които Dragonfly са събрали този месец, за да стартират своя хедж фонд, показва намерението на инвеститорите да поставят дългосрочни залози в сектора на криптовалутите и блокчейн пространството дори в този период на несигурност.

През юли Digital Grayscale на Digital Currebcy Group също отчете повече от 250 млн. долара през първата половина на 2018 г. от инвеститорите на традиционния финансов пазар, въпреки 80-процентовия спад в оценката на пазара на криптовалути.


В официалния си доклад Grayscale заяви, че търсенето на хедж фондовете и инвестиционните дружества на компанията е било безпрецедентно ускорено. Екипът написа:

Както инвестиционната общност знае, през последните шест месеца пазарът на цифрови активи е получил един от най-големите спадове в цените от създаването на Биткойн през 2009 г. Интересното обаче, е темпото на инвестиране в продуктите на Grayscale, което се ускори до ниво, което не сме виждали преди. Всъщност през първата половина на тази година ние вложихме близо 250 млн. долара в нови активи, като отбелязахме най-силния приток от всички шестмесечни периоди в историята на нашия бизнес.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света