НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Поверителността на Zcash е отслабена

ОКТ. 31, 2018 20:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поверителността на Zcash е отслабена

Изследователи са установили модели в някои видове сделки със zcash, които отслабват анонимността им, според публикувана във вторник статия.


Джордж Каппос, Харину Юсаф, Мери Малер и Сара Мейклеохан установиха, че когато монетите се местят от "unshielded" до "shielded" и обратно към "unshielded" адреси, те губят голяма част от анонимността, която потребителите очакват.

Екипът на University College в Лондон пише, че техните "относително прости евристики ... намаляват размера на общата анонимност, определен от 69,1%".

Zcash, една от най-известните и добре познати монети за поверителност, предлага два вида адреси: "t-адресите" са прозрачни или unshielded, което означава, че балансите и транзакциите им са публично видими в блокчейна; "z-адресите" са shielded, което означава, че балансите и транзакциите им са невидими.

Транзакциите от един unshielded адрес към друг са напълно публични, ако са псевдоним, както при Биткойн . Ако са от един shielded адрес до друг са почти напълно невидими, като показват само сроковете и таксите, свързани с добива.

Транзакциите между различните типове адреси обаче създават усложнения, което дава възможност да се събере известна информация за съответните адреси, според доклада.


Част от причината е поведенческа, обясняват авторите. "Нашите евристики биха били значително по-малко ефективни, ако основателите, взаимодействащи с басейна, се държаха по-малко различно", пишат те. "По-специално, като винаги изтегляхме същата сума в същите интервали от време, стана възможно разграничаването на основателите да теглят средства от други потребители."

Причината за тези транзакции и подобни, извършени от миньори е, че zcash монетите трябва да преминат през "shielded басейн" на z-адреси, преди да могат да бъдат използвани за друга транзакция.

Изследователите пишат, че са предупредили учредителите за този проблем, преди да публикуват изследванията си, което те добавят, че е довело до промяна в поведението.


В отговор, основателят на Zcash, Зуку Уилкокс и маркетинговият директор Джош Суиарт поздравиха изследователския екип, заявявайки, че канят други учени да се присъединят към тях при разследването на тези въпроси, които са важни за бъдещето на човешкото общество.

Що се отнася до действителната загриженост за поверителността:

Ценно е да се разбере, колко поверителност се губи, когато се използват shielded адреси като механизъм за преминаване, но не се препоръчва да се използва по този начин. Вместо това съхранявайте Zcash в защитен адрес.

Освен това Уилкокс и Суиарт заявиха, че планираните ъпгрейди на протокола zcash - конкретно hard fork-a Sapling, биха намалили рисковете за анонимността, посочени в статията.
Понастоящем само малка част от транзакциите са защитени и много по-малко са напълно защитени, като z-адресите са от двете страни. Според изследователя на блокчейна Zcash , 85% от транзакциите през последния месец са напълно обществени и само 0,6% са напълно защитени.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Малък алткойн скача значително след листинг на Coinbase

В нова блог публикация компанията обяви, че ще пусне поддръжка за Assemble Protocol (ASM) на Coinbase Pro.Този ход накара цената на монетата с ниска капитализация да скочи с над 220% от $0.03 до $0.11...
ОКТ. 22, 2021 00:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

6 обещаващи криптовалути за 2022г.

Polygon (MATIC)В скорошна крипто актуализация YouTube личността каза, че решението за мащабиране на Етериум от втори слой Polygon набира скорост, след като сключи партньорство с компанията за хазарт н...
ОКТ. 21, 2021 22:12 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромни печалби се очертават за Етериум

В поредица от туитове Бенет обяснява как ETH може да се увеличи до $20,000 до януари 2022 г. при правилните пазарни условия.“Ако $BTC пробие $65,000 без значително отдръпване първо, $ETH вероятно го п...
ОКТ. 21, 2021 18:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум проби над $4,000 - какво да очакваме?

Текущата цена на актива е малко над $4,000, което е увеличение от 4% през последната седмица.Последният възход е резултат от повторното нарастване на популярността на незаменимите токени (NFT), DeFi п...
ОКТ. 20, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света