НАЧАЛО Алткойни

Повечето инвеститори в Етериум 2.0 са на загуба – Glassnode

юли 11, 2022 15:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето инвеститори в Етериум 2.0 са на загуба – Glassnode

Със спада на цените на крипто пазара, много голяма част от хората, заложили своя Етериум, остават на загуба.

Когато Beacon Chain стартира, много притежатели с поне 32 ETH заложиха токените си, за да оперират валидатор, като се наблюдава устойчив приток на средства към договора от декември 2020.


В скорошен доклад Glassnode Insights разглежда как стойността на инвестираните в договора средства е спаднала.


От фирмата за анализи отбелязват, че в има над 12.98 милиона депозирани ETH, което е около 10.9% от предлагането в обращение. От тези токени 8.02 милиона (62%) са били депозирани преди пазарът да стигне връх през ноември 2021, като останалите 38% са били депозирани след това. 


Стойността на заложените средства в доларово изражение е била $39.7 милиарда по време на пика от ноември, като графиките на Glassnode показват, че оттогава стойността е паднала с $25.6 милиарда или 65.2%. Този спад в стойността се случи въпреки навлизането на още 5 милиона Етериум в договора.


Със спада на ETH до текущата му цена, броят дневни депозити падна до най-ниската си стойност за всички времена – 122 на ден към момента на публикуване на доклада.


Авторите изчисляват, че при тогавашната спот цена на Етериум от $1,182, заложилите в Етериум 2.0 инвеститори са на загуба от около 55%.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Наближава остро движение за Биткойн (BTC), твърдят от Glassnode

Сравнявайки това с реализираната цена на Етериум, виждаме че тази група инвеститори имат 36.5% по-големи загуби от инвеститорите на спот пазара.


Към момента на публикуване на доклада на Glassnode само 17% от депозирания Етериум е на печалба.

Проучването стига до заключението, че ивнеститорите, които са използвали ликвидни стейкинг деривати като Lido или разменими ETH 2.0 токени на борси са имали по-добра възможност да хеджират срещу риска.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене

Ето кога Chainlink стартира стейкинг функцията си

Стейкинг функцията на Chainlink ще стартира в основната мрежа на Етериум на 6 декември. Дали това, че периода на заключване на стейкнатите токени е напълно прозрачен ще помогне на Chanlink (LINK) да се конкурира със стейкинга на Етериум, все още не е ясно.

декември 3, 2022 22:05 1 мин. четене