НАЧАЛО Други

Повечето институции имат високи очаквания за крипто

април 26, 2022 12:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето институции имат високи очаквания за крипто

Осем от 10 институционални инвеститори вярват, че крипто ще изпревари традиционните инвестиционни средства в рамките на десетилетие, установи проучване на крипто борсата Bitstamp.

Проучването на компанията Crypto Pulse също така установи, че 54% от инвеститорите на дребно вярват, че криптовалутите ще изпреварят традиционните валути в рамките на 10 години.

Резултатите от проучването показват, че крипто е дълга игра и трябва да изградим за следващите 50 до 100 милиона клиенти”, каза изпълнителният директор на Bitstamp в САЩ Боби Загота. 

“Индустрията трябва да даде възможност за инфраструктурата, която поддържа следващата вълна от инвеститори.”

Проучването отразява мненията на приблизително 28,000 респонденти – около 5,000 лица, вземащи решения за институционални инвестиционни стратегии, и 23,000 инвеститори на дребно – в 23 държави.

Установено е, че на криптовалутата се вярва по-малко, отколкото на собствеността, на която се доверяват около 80% от инвеститорите и институциите на дребно. Акциите и дяловете се считат за надеждни съответно от около 69% и 77% от инвеститорите на дребно и институциите.

Все пак 67% от респондентите на дребно смятат, че крипто е надеждна инвестиция, докато 70% от респондентите на институционални инвеститори казват, че ѝ се доверяват. От последната група 68% активно препоръчват крипто в инвестиционните стратегии.

Инвестиционните средства за децентрализирано финансиране (DeFi), включително стабилните монети, незаменимите токени (NFT) и блокчейн мрежите, имат рейтинг на доверие от около 60% сред инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори.

Тъй като хората научават повече за криптовалутата, те са склонни да ѝ се доверяват повече”, каза Загота.

“Това е изключително положително, когато мислите за дългосрочния потенциал на крипто.”

Хората и институциите в нововъзникващите икономики са по-склонни да се доверят на криптовалута – като близо 80% гласуват доверие на класа активи в сравнение с 62% на по-развитите финансови пазари.

Според респондентите регулирането остава пречка за инвестирането в криптовалута. Близо половината от инвеститорите на дребно и повече от една трета от институционалните инвеститори смятат крипто за нерегулирано.

Президентът Байдън подписа изпълнителна заповед миналия месец, възлагаща на редица правителствени агенции да си сътрудничат при изучаването на отговорното регулиране на цифровите активи.

Загота каза, че някои аспекти на крипто регулацията не трябва да подлежат на договаряне, като например поддържане на прозрачността на блокчейните, приоритизиране на поверителността и независимостта от трети страни.

Като се има предвид изпълнителната заповед и скорошната законодателна дейност, темата със сигурност е гореща във Вашингтон”, каза той. 

“Очакваме повече регулация… през следващите месеци.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Банкман-Фрийд бележи ранна победа в едно от делата срещу него

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд постигна ранна победа в дело, свързано със законите за ценните книжа в Тексас.

февруари 4, 2023 20:00 2 мин. четене

Chainalysis съкращава 5% от персонала си

Компанията за блокчейн анализи Chainalysis намали броя на служителите си, тъй като се реорганизира, за да се приспособи към предизвикателствата на крипто пазара.

февруари 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Ripple са изключително уверени за изхода от делото срещу SEC

Ripple публикува актуална информация за съдебното дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, което обвинява компанията в продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга.

февруари 4, 2023 17:00 2 мин. четене

100% ръст на акциите на MicroStrategy (MSTR)

Производителят на софтуер за бизнес анализи MicroStrategy закупи над 8,800 биткойна (BTC) по време на масовия срив, който пазарът на криптовалути претърпя през 2022 г., докато акциите му се увеличиха повече от два пъти от началото на годината.

февруари 4, 2023 16:00 2 мин. четене