НАЧАЛО Други

Повечето институции имат високи очаквания за крипто

април 26, 2022 12:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето институции имат високи очаквания за крипто

Осем от 10 институционални инвеститори вярват, че крипто ще изпревари традиционните инвестиционни средства в рамките на десетилетие, установи проучване на крипто борсата Bitstamp.

Проучването на компанията Crypto Pulse също така установи, че 54% от инвеститорите на дребно вярват, че криптовалутите ще изпреварят традиционните валути в рамките на 10 години.

Резултатите от проучването показват, че крипто е дълга игра и трябва да изградим за следващите 50 до 100 милиона клиенти”, каза изпълнителният директор на Bitstamp в САЩ Боби Загота. 

“Индустрията трябва да даде възможност за инфраструктурата, която поддържа следващата вълна от инвеститори.”

Проучването отразява мненията на приблизително 28,000 респонденти – около 5,000 лица, вземащи решения за институционални инвестиционни стратегии, и 23,000 инвеститори на дребно – в 23 държави.

Установено е, че на криптовалутата се вярва по-малко, отколкото на собствеността, на която се доверяват около 80% от инвеститорите и институциите на дребно. Акциите и дяловете се считат за надеждни съответно от около 69% и 77% от инвеститорите на дребно и институциите.

Все пак 67% от респондентите на дребно смятат, че крипто е надеждна инвестиция, докато 70% от респондентите на институционални инвеститори казват, че ѝ се доверяват. От последната група 68% активно препоръчват крипто в инвестиционните стратегии.

Инвестиционните средства за децентрализирано финансиране (DeFi), включително стабилните монети, незаменимите токени (NFT) и блокчейн мрежите, имат рейтинг на доверие от около 60% сред инвеститорите на дребно и институционалните инвеститори.

Тъй като хората научават повече за криптовалутата, те са склонни да ѝ се доверяват повече”, каза Загота.

“Това е изключително положително, когато мислите за дългосрочния потенциал на крипто.”

Хората и институциите в нововъзникващите икономики са по-склонни да се доверят на криптовалута – като близо 80% гласуват доверие на класа активи в сравнение с 62% на по-развитите финансови пазари.

Според респондентите регулирането остава пречка за инвестирането в криптовалута. Близо половината от инвеститорите на дребно и повече от една трета от институционалните инвеститори смятат крипто за нерегулирано.

Президентът Байдън подписа изпълнителна заповед миналия месец, възлагаща на редица правителствени агенции да си сътрудничат при изучаването на отговорното регулиране на цифровите активи.

Загота каза, че някои аспекти на крипто регулацията не трябва да подлежат на договаряне, като например поддържане на прозрачността на блокчейните, приоритизиране на поверителността и независимостта от трети страни.

Като се има предвид изпълнителната заповед и скорошната законодателна дейност, темата със сигурност е гореща във Вашингтон”, каза той. 

“Очакваме повече регулация… през следващите месеци.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене

Tiffany разпродаде цялата си NFT колекция за 20 минути

Американският търговец на луксозни бижута Tiffany & Co. дебютира и разпродаде всичките си 250 NFT в петък за около 20 минути.

август 8, 2022 9:31 1 мин. четене