НАЧАЛО Други

Повечето ICO-та възвръщат централизация и нарушават обещаняита от whitepaper-а

юли 19, 2018 11:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето ICO-та възвръщат централизация и нарушават обещаняита от whitepaper-а

Първоначалните предлагания на токени (ICO) „се провалиха“ в това да осигурят защита срещу търговията с вътрешна информация или да се придържат към обещанията си от whitepaper-а, съобщава нов доклад на университета в Пенсилвания, издаден на 17 юли.

Дългогодишното проучване на явлението ICO, наречено „Coin-Operated Capitalism“, започва с честна оценка на очакванията на инвеститорите в сравнение с реалността, като четиримата допринасящи професори откриват основни несъответствия в поведението на „значителен“ брой проекти.

Във встъпителните бележки те заявяват, че тяхното „разследване разкрива, че много международни организации не успяват дори да обещаят, че ще защитят инвеститорите от саморазпоредби на някой вътрешен човек. По-малко проекти все още проявяват такива договори в код“. Документът продължи,

„Изненадващо, в общество, което е известно, че вярва в силата на“ доверие без доверие“, изградено с внимателно разработен код, като значителна част от емитентите са запазили централизирания контрол чрез преди това неразкрит код, позволяващ промяна в управленските структури на организациите.

ICO продължават да създават смесени реакции на фона на последните скандали, които засягат някои от най-доходоносните продажби на токени за 2017 година.

Bancor, които станаха известни с набирането на 153 млн. Долара за три часа през юли миналата година, видя, че хак за 12 млн. Долара този месец води до широко разпространена критика за децентрализация и справедливо управление.

В своя доклад професорите по право в универститета използват естонската финансова институция Polybius“ като пример за обещанията, направени в whitepaper-а срещу истинската прогресивна продажба.

Според документа, Polibius, който през юни 2017 г. е събрал 31 млн. Долара чрез ICO, е включил в неговия whitepaper няколко твърдения, които биха ни накарали да очакваме определени характеристики, пряко кодирани в токени или други интелигентни договори“

Отвъд съответствието с ERC-20 и наличието на модифицираща функция, ние не потвърдихме, че някоя от тези характеристики е налице, до голяма степен, защото кодовото управление на Polybius съществува в bytecode (машинният език на Етериум ). Без да харчи голяма сума пари, купувайки времето и ноу-хау на един много мотивиран и талантлив обратен инженер, един инвеститор ще бъде ограничен да разчита на народните обещания. tron g>

В същото време цифровите данни за крипто продължават да защитават ICO като легитимен модел за набиране на средства, дори да надделяват над ползите от по-традиционните средства.

През май изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао определи, че „събирането на пари чрез ICO е около 100 пъти по-лесно, отколкото чрез традиционните VC, ако не и повече.“

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене