НАЧАЛО Други

Повечето ICO-та възвръщат централизация и нарушават обещаняита от whitepaper-а

ЮЛИ. 19, 2018 11:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повечето ICO-та възвръщат централизация и нарушават обещаняита от whitepaper-а

Първоначалните предлагания на токени (ICO) "се провалиха" в това да осигурят защита срещу търговията с вътрешна информация или да се придържат към обещанията си от whitepaper-а, съобщава нов доклад на университета в Пенсилвания, издаден на 17 юли.


Дългогодишното проучване на явлението ICO, наречено "Coin-Operated Capitalism", започва с честна оценка на очакванията на инвеститорите в сравнение с реалността, като четиримата допринасящи професори откриват основни несъответствия в поведението на "значителен" брой проекти.

Във встъпителните бележки те заявяват, че тяхното "разследване разкрива, че много международни организации не успяват дори да обещаят, че ще защитят инвеститорите от саморазпоредби на някой вътрешен човек. По-малко проекти все още проявяват такива договори в код". Документът продължи,

"Изненадващо, в общество, което е известно, че вярва в силата на" доверие без доверие", изградено с внимателно разработен код, като значителна част от емитентите са запазили централизирания контрол чрез преди това неразкрит код, позволяващ промяна в управленските структури на организациите.

ICO продължават да създават смесени реакции на фона на последните скандали, които засягат някои от най-доходоносните продажби на токени за 2017 година.


Bancor, които станаха известни с набирането на 153 млн. Долара за три часа през юли миналата година, видя, че хак за 12 млн. Долара този месец води до широко разпространена критика за децентрализация и справедливо управление.

В своя доклад професорите по право в универститета използват естонската финансова институция Polybius" като пример за обещанията, направени в whitepaper-а срещу истинската прогресивна продажба.

Според документа, Polibius, който през юни 2017 г. е събрал 31 млн. Долара чрез ICO, е включил в неговия whitepaper няколко твърдения, които биха ни накарали да очакваме определени характеристики, пряко кодирани в токени или други интелигентни договори"

Отвъд съответствието с ERC-20 и наличието на модифицираща функция, ние не потвърдихме, че някоя от тези характеристики е налице, до голяма степен, защото кодовото управление на Polybius съществува в bytecode (машинният език на Етериум ). Без да харчи голяма сума пари, купувайки времето и ноу-хау на един много мотивиран и талантлив обратен инженер, един инвеститор ще бъде ограничен да разчита на народните обещания. tron g>


В същото време цифровите данни за крипто продължават да защитават ICO като легитимен модел за набиране на средства, дори да надделяват над ползите от по-традиционните средства.

През май изпълнителният директор на Binance, Чанпен Джао определи, че "събирането на пари чрез ICO е около 100 пъти по-лесно, отколкото чрез традиционните VC, ако не и повече."
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света