НАЧАЛО Други

Повечето американци не са сигурни какво точно значи Биткойн

октомври 31, 2018 20:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето американци не са сигурни какво точно значи Биткойн

Биткойн “ е финансов термин, за който американците са най-малко уверени в смисъла на думата, според The Knowledge Academy, доставчик на курсове за обучение, базирани в Обединеното Кралство, които проведоха проучване на 1135 американци за измерване на тяхното разбиране за финансовите термини.

Този „Биткойн“ би се наредил като най-слабо разбираемият термин, което не е изненадващо, предвид неговата новост в сравнение с другите финансови термини, включени в изследването.

Американската финансова осведоменост страда

Американците са по-малко сигурни за „индексов фонд“ (49% изразяват несигурност), „разпределение на активи“ (44%), „опции върху акции“ (43%), „дарение“ (42%), анюитет (41% (40%), „Roth IRA“ (39%), „взаимен фонд“ (39%), „ликвидност“ (37%), „амортизация“ (36%) и „премия“ (36%).

Ниското ниво на увереност за Биткойн е особено разбираемо, като се има предвид, че американците по принцип не успяват да схванат финансовите условия като цяло, сочи проучването.

Изследователите откриха, че терминът „спестовна сметка“ е термина, в който американците се чувстват най-уверени – 88%. Вторият най-уверен термин е „кредитен съюз“ – 76%, следван от „нетна стойност“ – 72%.

Ключовите два елемента на нетната стойност, обаче „активи“ и „пасиви“, всеки от тях получи само по 70% увереност.

Ниската грамотност подкопава финансовата компетентност


Джоузеф Скот, говорител на The Knowledge Academy, заяви, че липсата на познания за финансовите термини ще подкопае способността на американците да вземат най-добрите решения за управление на имоти, инвестиции и спестявания.

Само 16% от американците демонстрират високо ниво на финансова грамотност според изследванията на Асоциацията за осигуряване и анюитет на учителите, която осигурява инвестиционни и застрахователни услуги за работещите в сферата на образованието, медицината, културата и научните изследвания.

Обаче друго изследване на YouGov Omnibus, проведено в края на август, установи, че близо 80% (79%) от американците са наясно с един вид криптовалута, а Биткойн води със 71% осведоменост. Огромното мнозинство от тези, които са наясно с Биткойн (87%) заявиха, че не са го използвали по никакъв начин.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене