НАЧАЛО Други

Повечето американци не са сигурни какво точно значи Биткойн

ОКТ. 31, 2018 20:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повечето американци не са сигурни какво точно значи Биткойн

" Биткойн " е финансов термин, за който американците са най-малко уверени в смисъла на думата, според The Knowledge Academy, доставчик на курсове за обучение, базирани в Обединеното Кралство, които проведоха проучване на 1135 американци за измерване на тяхното разбиране за финансовите термини.

Този "Биткойн" би се наредил като най-слабо разбираемият термин, което не е изненадващо, предвид неговата новост в сравнение с другите финансови термини, включени в изследването.


Американската финансова осведоменост страда


Американците са по-малко сигурни за "индексов фонд" (49% изразяват несигурност), "разпределение на активи" (44%), "опции върху акции" (43%), "дарение" (42%), анюитет (41% (40%), "Roth IRA" (39%), "взаимен фонд" (39%), "ликвидност" (37%), "амортизация" (36%) и "премия" (36%).

Ниското ниво на увереност за Биткойн е особено разбираемо, като се има предвид, че американците по принцип не успяват да схванат финансовите условия като цяло, сочи проучването.

Изследователите откриха, че терминът "спестовна сметка" е термина, в който американците се чувстват най-уверени - 88%. Вторият най-уверен термин е "кредитен съюз" - 76%, следван от "нетна стойност" - 72%.

Ключовите два елемента на нетната стойност, обаче "активи" и "пасиви", всеки от тях получи само по 70% увереност.


Ниската грамотност подкопава финансовата компетентностДжоузеф Скот, говорител на The Knowledge Academy, заяви, че липсата на познания за финансовите термини ще подкопае способността на американците да вземат най-добрите решения за управление на имоти, инвестиции и спестявания.

Само 16% от американците демонстрират високо ниво на финансова грамотност според изследванията на Асоциацията за осигуряване и анюитет на учителите, която осигурява инвестиционни и застрахователни услуги за работещите в сферата на образованието, медицината, културата и научните изследвания.

Обаче друго изследване на YouGov Omnibus, проведено в края на август, установи, че близо 80% (79%) от американците са наясно с един вид криптовалута, а Биткойн води със 71% осведоменост. Огромното мнозинство от тези, които са наясно с Биткойн (87%) заявиха, че не са го използвали по никакъв начин.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света