НАЧАЛО Други

Повечето американци не са сигурни какво точно значи Биткойн

ОКТ. 31, 2018 20:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повечето американци не са сигурни какво точно значи Биткойн

" Биткойн " е финансов термин, за който американците са най-малко уверени в смисъла на думата, според The Knowledge Academy, доставчик на курсове за обучение, базирани в Обединеното Кралство, които проведоха проучване на 1135 американци за измерване на тяхното разбиране за финансовите термини.

Този "Биткойн" би се наредил като най-слабо разбираемият термин, което не е изненадващо, предвид неговата новост в сравнение с другите финансови термини, включени в изследването.


Американската финансова осведоменост страда


Американците са по-малко сигурни за "индексов фонд" (49% изразяват несигурност), "разпределение на активи" (44%), "опции върху акции" (43%), "дарение" (42%), анюитет (41% (40%), "Roth IRA" (39%), "взаимен фонд" (39%), "ликвидност" (37%), "амортизация" (36%) и "премия" (36%).

Ниското ниво на увереност за Биткойн е особено разбираемо, като се има предвид, че американците по принцип не успяват да схванат финансовите условия като цяло, сочи проучването.

Изследователите откриха, че терминът "спестовна сметка" е термина, в който американците се чувстват най-уверени - 88%. Вторият най-уверен термин е "кредитен съюз" - 76%, следван от "нетна стойност" - 72%.

Ключовите два елемента на нетната стойност, обаче "активи" и "пасиви", всеки от тях получи само по 70% увереност.


Ниската грамотност подкопава финансовата компетентностДжоузеф Скот, говорител на The Knowledge Academy, заяви, че липсата на познания за финансовите термини ще подкопае способността на американците да вземат най-добрите решения за управление на имоти, инвестиции и спестявания.

Само 16% от американците демонстрират високо ниво на финансова грамотност според изследванията на Асоциацията за осигуряване и анюитет на учителите, която осигурява инвестиционни и застрахователни услуги за работещите в сферата на образованието, медицината, културата и научните изследвания.

Обаче друго изследване на YouGov Omnibus, проведено в края на август, установи, че близо 80% (79%) от американците са наясно с един вид криптовалута, а Биткойн води със 71% осведоменост. Огромното мнозинство от тези, които са наясно с Биткойн (87%) заявиха, че не са го използвали по никакъв начин.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света