НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Повече от 500 млн. долара в Tether, издадени през август, не оказват влияние върху крипто пазарите

ДЕК. 13, 2018 13:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повече от 500 млн. долара в Tether, издадени през август, не оказват влияние върху крипто пазарите

Новите емисии на Tether (USDT) понастоящем не влияят върху цените на нито една от основните криптовалути, нито на по-малките алтернативи, предаде Блумбърг на 24-ти август.


В статията Bloomberg отбеляза, че твърденията, че Tether е използван за манипулиране или стабилизиране на цената на Биткойн (BTC) - по-рано представена в статията от Тексаския университет - не са верни за крипто пазарите през август.


Документът, публикуван в средата на юни, твърди, че Биткойн достига своя връх от $ 20,000, поради ценова манипулация, включваща Tether и шестият най-голям криптообмен Bitfinex, който според съобщенията е "единственият директен клиент" на Tether.

В статия от юни Bloomberg отбеляза, че изследването използва 87 примера за най-големите покупки на Tether с BTC от март 2017 г. до март 2018 г., като е констатирала, че въпреки че те представляват "по-малко от 1% за разглеждания период, около 50% от комбинираната възвръщаемост на Биткойн през тази година."

В статията от тази седмица Bloomberg отбеляза, че констатациите, направени в неотдавнашен изследователски доклад от Chainalysis, са неверни за Август. Твърденията гласяха, че Tether има все по-голямо влияние върху цените на по-малките криптовалути, като EOS и NEO, вместо големи криптота като Биткойн, Етериум (ETH) и Litecoin (LTC).

Bloomberg пише, че Tether е издал повече от 500 милиона долара в нови токени през август, според данните на Omniexplorer. Въпреки това, "не повече от половин милиард" в новия USDT е могъл да окаже влияние върху цената на EOS и NEO този месец, посочва Bloomberg, цитирайки, че алтовете са паднали 37 и 44% съответно този месец.

Биткойн също е отбелязал спад от около 19% през месеца, като Bloomberg отбелязва, че емитирането на Tether е "ход, който в миналото често е съвпадал с рали на Биткойн".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света