НАЧАЛО Крипто Крими

Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

юни 29, 2018 22:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

Хакерите се преместват от ransomware към cryptojacking, съобщи Kaspersky Lab на 28-ми юни.

Руската фирма за киберсигурност Kaspersky Lab публикува доклад относно rasnomware атаките и предпочитанията на хакерите.

Ransomware е по-скоро мярка за изнудване, отколкото за злонамерен вирус. След като потребителите са осъществили достъп до злонамерената връзка, обикновено получена по пощата, компютърът се заразява. По този начин софтуерът има достъп до всички документи на устройството, което заплашва потребителя да ги изтрие. За да се предотврати това, хакерите искат откуп, обикновено в Биткойн (BTC).

Според доклада, случаите на ransomware атаки са намалели напоследък, което показва, че хакерите са по-заинтересовани от крипто копаещ малуер. Не бива да се изненадваме, предвид това колко изгодна е станала подобна дейност.

„Kaspersky Lab има традиция да докладва за еволюцията на ransomware … Тази година обаче се натъкнахме на огромна пречка в продължаването на тази традиция. Установихме, че ransomware бързо изчезва и че крипто копаенето бързо го замества „, се казва в доклада.

Съгласно прессъобщение, публикувано на 27-ми юни, след сравняване на данните от април 2016 г. до март 2017 г. с данни от април 2017 г. до март 2018 г., Kaspersky откри, че случаите на ransomware атаки са паднали с 44,6%, а малуер за копаене се среща с 44,5% повече.

Компанията за киберсигурността смята, че случаите на cryptojacking ще се увеличат. Ето какво писа компанията в доклада:

Много е вероятно допълнителният растеж на добива да бъде за сметка на мобилните миньори. Засега те растат, но с много стабилен темп. Но след като престъпниците открият технологично решение, което прави печалбите от добива на мобилни устройства еквивалентни на тези от добива на персонални компютри, мобилният добив скоро ще стане равен дял.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене