НАЧАЛО Крипто Крими

Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

юни 29, 2018 22:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

Хакерите се преместват от ransomware към cryptojacking, съобщи Kaspersky Lab на 28-ми юни.

Руската фирма за киберсигурност Kaspersky Lab публикува доклад относно rasnomware атаките и предпочитанията на хакерите.

Ransomware е по-скоро мярка за изнудване, отколкото за злонамерен вирус. След като потребителите са осъществили достъп до злонамерената връзка, обикновено получена по пощата, компютърът се заразява. По този начин софтуерът има достъп до всички документи на устройството, което заплашва потребителя да ги изтрие. За да се предотврати това, хакерите искат откуп, обикновено в Биткойн (BTC).

Според доклада, случаите на ransomware атаки са намалели напоследък, което показва, че хакерите са по-заинтересовани от крипто копаещ малуер. Не бива да се изненадваме, предвид това колко изгодна е станала подобна дейност.

„Kaspersky Lab има традиция да докладва за еволюцията на ransomware … Тази година обаче се натъкнахме на огромна пречка в продължаването на тази традиция. Установихме, че ransomware бързо изчезва и че крипто копаенето бързо го замества „, се казва в доклада.

Съгласно прессъобщение, публикувано на 27-ми юни, след сравняване на данните от април 2016 г. до март 2017 г. с данни от април 2017 г. до март 2018 г., Kaspersky откри, че случаите на ransomware атаки са паднали с 44,6%, а малуер за копаене се среща с 44,5% повече.

Компанията за киберсигурността смята, че случаите на cryptojacking ще се увеличат. Ето какво писа компанията в доклада:

Много е вероятно допълнителният растеж на добива да бъде за сметка на мобилните миньори. Засега те растат, но с много стабилен темп. Но след като престъпниците открият технологично решение, което прави печалбите от добива на мобилни устройства еквивалентни на тези от добива на персонални компютри, мобилният добив скоро ще стане равен дял.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене