НАЧАЛО Крипто Крими

Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

ЮНИ. 29, 2018 22:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

Хакерите се преместват от ransomware към cryptojacking, съобщи Kaspersky Lab на 28-ми юни.


Руската фирма за киберсигурност Kaspersky Lab публикува доклад относно rasnomware атаките и предпочитанията на хакерите.

Ransomware е по-скоро мярка за изнудване, отколкото за злонамерен вирус. След като потребителите са осъществили достъп до злонамерената връзка, обикновено получена по пощата, компютърът се заразява. По този начин софтуерът има достъп до всички документи на устройството, което заплашва потребителя да ги изтрие. За да се предотврати това, хакерите искат откуп, обикновено в Биткойн (BTC).

Според доклада, случаите на ransomware атаки са намалели напоследък, което показва, че хакерите са по-заинтересовани от крипто копаещ малуер. Не бива да се изненадваме, предвид това колко изгодна е станала подобна дейност.

"Kaspersky Lab има традиция да докладва за еволюцията на ransomware ... Тази година обаче се натъкнахме на огромна пречка в продължаването на тази традиция. Установихме, че ransomware бързо изчезва и че крипто копаенето бързо го замества ", се казва в доклада.

Съгласно прессъобщение, публикувано на 27-ми юни, след сравняване на данните от април 2016 г. до март 2017 г. с данни от април 2017 г. до март 2018 г., Kaspersky откри, че случаите на ransomware атаки са паднали с 44,6%, а малуер за копаене се среща с 44,5% повече.

Компанията за киберсигурността смята, че случаите на cryptojacking ще се увеличат. Ето какво писа компанията в доклада:
Много е вероятно допълнителният растеж на добива да бъде за сметка на мобилните миньори. Засега те растат, но с много стабилен темп. Но след като престъпниците открият технологично решение, което прави печалбите от добива на мобилни устройства еквивалентни на тези от добива на персонални компютри, мобилният добив скоро ще стане равен дял.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света