НАЧАЛО Крипто Крими

Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

ЮНИ. 29, 2018 22:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повече cryptojacking, по-малко ransomware, според Kaspersky

Хакерите се преместват от ransomware към cryptojacking, съобщи Kaspersky Lab на 28-ми юни.

 


Руската фирма за киберсигурност Kaspersky Lab публикува доклад относно rasnomware атаките и предпочитанията на хакерите.

Ransomware е по-скоро мярка за изнудване, отколкото за злонамерен вирус. След като потребителите са осъществили достъп до злонамерената връзка, обикновено получена по пощата, компютърът се заразява. По този начин софтуерът има достъп до всички документи на устройството, което заплашва потребителя да ги изтрие. За да се предотврати това, хакерите искат откуп, обикновено в Биткойн (BTC).

Според доклада, случаите на ransomware атаки са намалели напоследък, което показва, че хакерите са по-заинтересовани от крипто копаещ малуер. Не бива да се изненадваме, предвид това колко изгодна е станала подобна дейност.

"Kaspersky Lab има традиция да докладва за еволюцията на ransomware ... Тази година обаче се натъкнахме на огромна пречка в продължаването на тази традиция. Установихме, че ransomware бързо изчезва и че крипто копаенето бързо го замества ", се казва в доклада.

Съгласно прессъобщение, публикувано на 27-ми юни, след сравняване на данните от април 2016 г. до март 2017 г. с данни от април 2017 г. до март 2018 г., Kaspersky откри, че случаите на ransomware атаки са паднали с 44,6%, а малуер за копаене се среща с 44,5% повече.

Компанията за киберсигурността смята, че случаите на cryptojacking ще се увеличат. Ето какво писа компанията в доклада:
Много е вероятно допълнителният растеж на добива да бъде за сметка на мобилните миньори. Засега те растат, но с много стабилен темп. Но след като престъпниците открият технологично решение, което прави печалбите от добива на мобилни устройства еквивалентни на тези от добива на персонални компютри, мобилният добив скоро ще стане равен дял.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света