НАЧАЛО Други

Потребителите на Airbnb искат да плащат за почивките си с крипто

януари 5, 2022 18:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребителите на Airbnb искат да плащат за почивките си с крипто

Главният изпълнителен директор на Airbnb Брайън Чески сподели анкета в Twitter в понеделник, като попита своите близо 400,000 последователи какво искат от онлайн пазара за настаняване през 2022 г.

Днес Чески разкри, че по-голямата част от респондентите искат да могат да плащат с Биткойн (BTC) или други популярни дигитални валути, когато наемат следващата си къща или апартамент в Airbnb. Други искания включват ясно изложени цени, програма за лоялност за посетители, актуални такси за почистване и подобрено обслужване на клиенти.

Чески също добави, че е видял редица идеи за токени, което предполага, че потенциалният избор на плащане с криптовалута за Airbnb няма да бъде ограничен до един или два дигитални актива. Понастоящем Airbnb приема Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay и PayPal като методи на плащане. Главният изпълнителен директор отбеляза също, че компанията за настаняване е обработила транзакции на стойност $336 милиарда от 2013 г. насам.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
OpenSea набира $300 милиона при оценка от $13 милиарда

Чески често агитира относно потенциала на новите технологии. През септември той каза пред Fox Business, че компанията е получила много запитвания относно крипто плащания:

Получаваме много заявки, получавам ги от години, нямам какво да обявя днес.

По време на ноемврийско интервю с Нилай Пател от The Verge, той беше попитан за мислите му за бъдещето на крипто и метавселената:

Определено го разглеждаме. Абсолютно. Подобно на революцията в пътуванията, очевидно се случва революция в крипто. Airbnb и крипто имат интересни отношения с доверието.

Той отбеляза, че Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, е бивш служител на Airbnb. Крипто шумът около Airbnb идва на фона на нарастването на конкуренцията от децентрализирани алтернативи, базирани на блокчейн, като Dtravel на Travala.com, който предоставя услуга за настаняване по време на вашата почивка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

БРИКС: Саудитска Арабия иска да финансира алианса

Според информацията Новата банка за развитие (NDB), известна още като “банката на БРИКС”, в момента обсъжда потенциалното си партньорство със Саудитска Арабия.

май 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Ето на какво се дължи ускорената дедоларизация според Лин Олдън

Макроикономическият експерт Лин Олдън идентифицира два важни фактора, които подхранват вълната на дедоларизация.

май 29, 2023 19:00 2 мин. четене

САЩ постигат споразумение за лимита на дълга

Президентът Байдън и Кевин Маккарти, председателят на Народното събрание, постигнаха предварително споразумение относно лимита на дълга и правителствените разходи.

май 29, 2023 15:12 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.