НАЧАЛО Крипто Крими

Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

МАР. 3, 2019 09:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

Oдиторска компания от "Голямата четворка", Ernst & Young (EY), публикува своя трети доклад в процедурата за защита на кредиторите на канадската крипто борса QuadrigaCX.


В рамките на доклада, EY идентифицира шест отделни крипто портфейла, които са използвани предимно за съхраняване на Биткойн (BTC), най-използваната криптовалута на платформата. Освен една непреднамерена транзакция на BTC, възлизаща на стойност близо $500 000, от април 2018 г. няма депозити в портфейлите.

Към днешна дата, кандидатите не са могли да идентифицират причината, поради която Quadriga може да е спряла да използва идентифицираните биткойн портфейли за студено съхранение за депозити през април 2018 г., но компанията ще продължи да преглежда базата данни на Quadriga, за да получи допълнителна информация.

В началото на февруари, борсата подаде молба за защита на кредиторите, когато загуби достъп до студените портфейли и съответните ключове (след смъртта на основателя Джералд Котън), които привидно държаха активите, дължими на различни клиенти. Оттогава борсата, съдът, EY и следователите навигират един сложен процес, за да установят къде са отишли средствата.

В днешния доклад се посочва също, че в хода на своето разследване, EY откриват 14 потребителски профила, които „може да са били създадени извън нормалния процес на Quadriga“ и изглежда са създадени под различни псевдоними. Докладът продължава:

Идентифицираните сметки бяха създадени вътрешно без съответен клиент и използвани за търговия на платформата Quadriga. Одиторската фирма беше уведомена също така, че депозитите в някои от идентифицираните сметки може да са били изкуствено създадени и впоследствие използвани за търговия на платформата Quadriga.

По-рано тази седмица Kraken предложи награда от $ 100,000 за информация, която може да доведе до откриването на липсващите средства на QuadrigaCX. Наградата може да бъде събрана във фиатна или дигитална валута. Kraken заявиха: „Всички събрани от Kraken улики ще бъдат предоставени на ФБР , RCMP или други правоприлагащи органи, които имат активен интерес към този случай."

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света