НАЧАЛО Други

Порше увеличава инвестициите в нови технологии, като се фокусира върху блокчейн и изкуствен интелект

септември 26, 2018 22:39 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Порше увеличава инвестициите в нови технологии, като се фокусира върху блокчейн и изкуствен интелект

Германският производител на автомобили Porsche AG ще увеличи инвестициите си в стартъп фирми - с акцент върху блокчейн и изкуствения интелект (AI) - с около 176 млн. долара през следващите пет години, гласи прессъобщението на компанията, публикувано на 25-ти септември

Увеличаването на общите инвестиции на Porsche в дейностите за рисков капитал за следващите пет години се дължи на необходимостта от „достъп до тенденции, нови технологии и бизнес модели“, се казва в прессъобщението.

Инвестициите ще бъдат насочени към ранни и растящи предприятия, които ще включват блокчейн, AI и виртуалната и увеличена реалност.

Лютз Мешке, заместник-председател и член на изпълнителния борд за финанси и информационни технологии в Porsche AG, отбеляза, че компанията трябва „да промени основно техния бизнес модел“, за да види успех в бъдеще, като добави:

Към днешна дата иновациите са задвижвани до голяма степен от технологиите и със силни връзки с настоящите ни основни компетенции […]. От съществено значение е да изградим силна екосистема с компетентни партньори.

По-рано тази година Porsche започна да проучва използването на блокчейн в своите автомобили в партньорство с базираната в Берлин XAIN. В съобщението за пресата от 25-ти септември Porsche отбеляза, че Porsche Ventures вече е миноритарен акционер във фирма, която използва блокчейн за управление на историята на ретромобилите.

През март Dai mler AG, производител на автомобили, известен с марките Mercedes-Benz и Smart, разкри, че тества собствената си цифрова валута, MobiCoin, базирана на блокчейн, която ще възнагради шофьорите за екосъобразни шофьорски навици.

Също през март, друг германски производител на автомобили, Ауди, обяви, че е тествал блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене