НАЧАЛО Крипто Крими

Поредна крипто измама с известна личност

юли 9, 2018 9:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредна крипто измама с известна личност

Измамите с криптовалути се увеличават. В скорошен семинар, организиран от Федералната търговска комисия на САЩ, наречен "Декриптиране на измамите с крипто", се разкри, че потребителите са загубили приблизително 542 милиона долара през първите два месеца на тази година в измами, свързани с криптовалути.

До края на 2018 г. тази цифра може да достигне 3 милиарда долара, според директора на Бюрото за защита на потребителите на Федералната търговска комисия, Андрю Смит.

Сега Уилям Шатнър се превърна в най-новата знаменитост, която трябва да бъде представена на Twitter, с цел измама на нищо неподозиращите крипто инвеститори. Актьорът, който е най-популярен за ролята си в „Стар Трек“ като капитан Кърк, е изпратил предупреждение за Понци схема.

От tweeting историята на измамника, активността е започнала на 20-ти юни с публикация на уебсайт, etherpromotion.org, като уж се раздавали 10 000 ETH. Всичко, което посетителите на уебсайта трябвало да направят, било да изпратят между 0,5 и 20 ETH, за да потвърдят адресите си. Tweet-овете, както и уебсайтът, обещават да изпратят ETH, като сумите са увеличават десет пъти!

Въпреки Шатнър и много от последователите му, които отбелязват името на измамника, както и неговата профилна снимка в Twitter, той все още не е свален от платформата за микроблогинг. Сайтът също е на живо.

Отивайки в историята на такива измамни дейности, измамници все повече се обръщат не само да се представят за хора с висок профил, а по-специално за тези, които са замесени в крипто пространството по един или друг начин. Както се съобщава, Шатнър в ролята си на говорител на Solar Alliance Energy наскоро обяви, че екипът разработва крипто-добивна база, която използва слънчева енергия.

Слънчевата захранваща крипто-минна инсталация ще бъде разположена в Мърфисборо, щата Илинойс, където Solar Alliance Energy закупи складова база с размери от 165 000 квадратни метра.

Други известни личности, които са били представяни за измама, включват Джон Макафи, технологичен предприемач и евангелизатор на криптовалутите, Илон Мъск, основател и главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Тesla, Виталик Бутерн, един от основателите на Ethereum, Доналд Тръмп и сър Ричард Брансън.

В случая с Брансън, милиардерът основател на Virgin Group трябваше да публикува в официалния блог на конгломерата, за да предупреди хората да не станат жертва на измами.

Докато в случая на Шатнър измамникът използва произволно генерирано име като дръжка на Twitter – @ cfpfYzzu2QxOVIs, измамници в други случаи са се постарали да се уверят, че дръжките им са толкова близки до реалната сметка, колкото е възможно. В случая с Илон Мъск например са използвани различни правописни вариации на името му, включително @Eilon_Musk, @Alon_Musk, @ElonMuski, @Elonn_Musk и @EloonMusk.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Крипто общността пита – защо Сам Банкман-Фрийд не е в затвора?

Въпреки срива на криптоборсата FTX, основателят ще говори на New York Times dealbook срещата, където билетите се продават за $2,000.

ноември 28, 2022 10:15 1 мин. четене

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене