НАЧАЛО Крипто Крими

Поредна крипто измама с известна личност

ЮЛИ. 9, 2018 09:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поредна крипто измама с известна личност

Измамите с криптовалути се увеличават. В скорошен семинар, организиран от Федералната търговска комисия на САЩ, наречен "Декриптиране на измамите с крипто", се разкри, че потребителите са загубили приблизително 542 милиона долара през първите два месеца на тази година в измами, свързани с криптовалути.


До края на 2018 г. тази цифра може да достигне 3 милиарда долара, според директора на Бюрото за защита на потребителите на Федералната търговска комисия, Андрю Смит.

Сега Уилям Шатнър се превърна в най-новата знаменитост, която трябва да бъде представена на Twitter, с цел измама на нищо неподозиращите крипто инвеститори. Актьорът, който е най-популярен за ролята си в "Стар Трек" като капитан Кърк, е изпратил предупреждение за Понци схема.

От tweeting историята на измамника, активността е започнала на 20-ти юни с публикация на уебсайт, etherpromotion.org, като уж се раздавали 10 000 ETH. Всичко, което посетителите на уебсайта трябвало да направят, било да изпратят между 0,5 и 20 ETH, за да потвърдят адресите си. Tweet-овете, както и уебсайтът, обещават да изпратят ETH, като сумите са увеличават десет пъти!


Въпреки Шатнър и много от последователите му, които отбелязват името на измамника, както и неговата профилна снимка в Twitter, той все още не е свален от платформата за микроблогинг. Сайтът също е на живо.


Отивайки в историята на такива измамни дейности, измамници все повече се обръщат не само да се представят за хора с висок профил, а по-специално за тези, които са замесени в крипто пространството по един или друг начин. Както се съобщава, Шатнър в ролята си на говорител на Solar Alliance Energy наскоро обяви, че екипът разработва крипто-добивна база, която използва слънчева енергия.

Слънчевата захранваща крипто-минна инсталация ще бъде разположена в Мърфисборо, щата Илинойс, където Solar Alliance Energy закупи складова база с размери от 165 000 квадратни метра.

Други известни личности, които са били представяни за измама, включват Джон Макафи, технологичен предприемач и евангелизатор на криптовалутите, Илон Мъск, основател и главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Тesla, Виталик Бутерн, един от основателите на Ethereum, Доналд Тръмп и сър Ричард Брансън.

В случая с Брансън, милиардерът основател на Virgin Group трябваше да публикува в официалния блог на конгломерата, за да предупреди хората да не станат жертва на измами.

Докато в случая на Шатнър измамникът използва произволно генерирано име като дръжка на Twitter - @ cfpfYzzu2QxOVIs, измамници в други случаи са се постарали да се уверят, че дръжките им са толкова близки до реалната сметка, колкото е възможно. В случая с Илон Мъск например са използвани различни правописни вариации на името му, включително @Eilon_Musk, @Alon_Musk, @ElonMuski, @Elonn_Musk и @EloonMusk.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света