НАЧАЛО Крипто Крими

Поредна крипто измама с известна личност

ЮЛИ. 9, 2018 09:59 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поредна крипто измама с известна личност

Измамите с криптовалути се увеличават. В скорошен семинар, организиран от Федералната търговска комисия на САЩ, наречен "Декриптиране на измамите с крипто", се разкри, че потребителите са загубили приблизително 542 милиона долара през първите два месеца на тази година в измами, свързани с криптовалути.


До края на 2018 г. тази цифра може да достигне 3 милиарда долара, според директора на Бюрото за защита на потребителите на Федералната търговска комисия, Андрю Смит.

Сега Уилям Шатнър се превърна в най-новата знаменитост, която трябва да бъде представена на Twitter, с цел измама на нищо неподозиращите крипто инвеститори. Актьорът, който е най-популярен за ролята си в "Стар Трек" като капитан Кърк, е изпратил предупреждение за Понци схема.

От tweeting историята на измамника, активността е започнала на 20-ти юни с публикация на уебсайт, etherpromotion.org, като уж се раздавали 10 000 ETH. Всичко, което посетителите на уебсайта трябвало да направят, било да изпратят между 0,5 и 20 ETH, за да потвърдят адресите си. Tweet-овете, както и уебсайтът, обещават да изпратят ETH, като сумите са увеличават десет пъти!


Въпреки Шатнър и много от последователите му, които отбелязват името на измамника, както и неговата профилна снимка в Twitter, той все още не е свален от платформата за микроблогинг. Сайтът също е на живо.


Отивайки в историята на такива измамни дейности, измамници все повече се обръщат не само да се представят за хора с висок профил, а по-специално за тези, които са замесени в крипто пространството по един или друг начин. Както се съобщава, Шатнър в ролята си на говорител на Solar Alliance Energy наскоро обяви, че екипът разработва крипто-добивна база, която използва слънчева енергия.

Слънчевата захранваща крипто-минна инсталация ще бъде разположена в Мърфисборо, щата Илинойс, където Solar Alliance Energy закупи складова база с размери от 165 000 квадратни метра.

Други известни личности, които са били представяни за измама, включват Джон Макафи, технологичен предприемач и евангелизатор на криптовалутите, Илон Мъск, основател и главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Тesla, Виталик Бутерн, един от основателите на Ethereum, Доналд Тръмп и сър Ричард Брансън.

В случая с Брансън, милиардерът основател на Virgin Group трябваше да публикува в официалния блог на конгломерата, за да предупреди хората да не станат жертва на измами.

Докато в случая на Шатнър измамникът използва произволно генерирано име като дръжка на Twitter - @ cfpfYzzu2QxOVIs, измамници в други случаи са се постарали да се уверят, че дръжките им са толкова близки до реалната сметка, колкото е възможно. В случая с Илон Мъск например са използвани различни правописни вариации на името му, включително @Eilon_Musk, @Alon_Musk, @ElonMuski, @Elonn_Musk и @EloonMusk.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Ето как хакерът на KuCoin изпира откраднатите криптовалути

Хакерът е започнал да разменя откраднатите токени OCEAN за ETH на най-популярния децентрализиран обмен. Договорът за OCEAN вече е поставен на пауза от екипа, стоящ зад проекта, за да защити притежател...
СЕП. 28, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийските власти разследват предполагаемa измама с крипто борса

Според местния вестник Milenium Post, крилото за икономически престъпления към полицията в Ню Делхи сега разследва операторите на борсата Pluto Exchange, след като получи жалба от 43 инвеститори относ...
СЕП. 23, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN документите разкриват намесата на английска финансова фирма в Mt.Gox хака

FinCEN документите включват 36 доклада за подозрително поведение от страна на Mayzus Financial Services, която е най-споменаваният субект във всички изтекли документи.  Mayzus Financial Services е баз...
СЕП. 22, 2020 14:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-големите банки перат най-големите суми

Някои от най-големите банки в света, включително JPMorgan Chase, HASBC и Deutsche Bank, позволиха на престъпници да изперат почти $ 2 трилиона в незаконни печалби от 1999 до 2017, според информация, и...
СЕП. 21, 2020 10:54 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света