НАЧАЛО Биткойн

Появи се нов участник в надпреварата за Биткойн ETF

30.11.2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Появи се нов участник в надпреварата за Биткойн ETF

Тази седмица швейцарската компания за управление на активи Pando Asset AG се включи в надпреварата, като подаде заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за създаване на борсово търгуван фонд за Биткойн (ETF) в САЩ.

Pando се присъединява към състезанието като 13-ия претендент, заставайки редом с тежки съперници като BlackRock и ARK Invest. Във вторник компанията подаде необходимия формуляр S-1, в който подробно се описва предложеният Pando Asset Spot Bitcoin Trust. В случай че получи одобрение, този тръст ще се търгува на борсата Cboe BZX под тикер “PBC“.

Coinbase Global Inc. е назначена за попечител, а с административните отговорности ще се занимава Bank of New York Mellon. Доверителният фонд възнамерява да използва референтния курс CF Bitcoin на CME Group за своите данни за ценообразуване.

Въпреки че понастоящем Pando предлага различни борсово търгувани продукти (ETP) за криптовалути в Европа, това ще отбележи първия ѝ продукт, свързан с Биткойн, насочен специално към американските инвеститори.

Едновременно с това регулаторният орган продължава обсъжданията с други кандидати. Данните сочат, че в понеделник SEC е провела срещи с BlackRock и Invesco, за да обсъди съответните им подадени документи.

По време на тези дискусии BlackRock е представила модифициран модел на обратно изкупуване, за да отговори на опасенията относно въздействието върху балансите и участието на чуждестранни крипто компании с американски брокери-дилъри. Ревизираният подход би включвал офшорни субекти, които извършват транзакции с Биткойн и предоставят парични средства на брокерските дилъри.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase продължава да се разраства и Биткойн ETF играе голяма роля

Инвеститорите в Coinbase имат причина да се радват, тъй като платформата за търговия с криптовалути наскоро отчете първата си тримесечна печалба от две години насам.

22.02.2024 20:51 2 мин. четене

Ето какво мисли инвеститор, купил Етериум под $1, за Биткойн през 2024 година

Главният изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази оптимизъм по отношение на траекторията на Биткойн (BTC) до края на 2024 г., като прогнозира значително увеличение на стойността му.

22.02.2024 18:00 1 мин. четене

Добра покупка ли е Биткойн на $50,000?

Наскоро Биткойн достигна забележителен етап, като за първи път от края на 2021 г. надхвърли границата от $50,000.

22.02.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн ETF ли ще е фактора, който да тласне цента до нови рекорди?

Неотдавнашният скок на цената на Биткойн (BTC), предизвикан от вълнението около одобрените спот ETF-и, донесе радост на голяма част от инвеститорите.

21.02.2024 17:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.