НАЧАЛО Биткойн

Популярността на Биткойн ще нарани златото

декември 9, 2020 20:02 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярността на Биткойн ще нарани златото

Златото може да загуби блясъка си в дългосрочен план поради засиленото предпочитание на институционалните инвеститори за Биткойн, според JPMorgan.

„Приемането на Биткойн от институционални инвеститори едва е започнало, докато за златото приемането му от институционални инвеститори е много напреднало“, отбелязват наскоро количествените стратези и управляващ директор на JPMorgan Николаос Панигърцоглу, докладва Bloomberg.

Проучванията на инвестиционната банка установиха, че от октомври от борсово търгуваните фондове на златото, са изтекли 7 милиарда долара, докато през същия период Биткойн тръстът на Grayscale е видял приток от $2 милиарда.

Активите на Grayscale под управление наскоро се покачиха над $10 милиарда за първи път.

JP Morgan заяви, че очаква тази тенденция да продължи и да окаже влияние върху цената на скъпоценния метал. Докато златото представлява 3.3% от активите на семейните офиси, Биткойн представлява едва 0.18%, според изчисленията на JPMorgan. И докато BTC е най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, текущата му оценка от $343 милиарда е доста малка в сравнение с пазарната капитализация на златото от над $10 трилиона. Като такъв, прехвърлянето на пари от злато към Биткойн може да доведе до големи загуби за златото и изключителни печалби за криптовалутата.

„Ако тази средносрочна до дългосрочна теза се окаже вярна, цената на златото ще пострада от попътен вятър от структурен поток през следващите години“, пишат стратегиите на JPMorgan. Банката препоръчва да се закупи една единица Grayscale и да се продадат три единици от SPDR Gold Trust.

Металът вече усеща отрицателното въздействие на промяната в разпределението на средства от институционални инвеститори. При текущата цена от $1,856 за унция, златото е спаднало с 1,5% на база тримесечие до момента. Междувременно BTC е спечелил 71% през това тримесечие. В момента най-голямата криптовалута се търгува над $18,300, като достигна рекордното ниво от $19,920 на 1-ви декември.

Няколко публично регистрирани компании вляха пари в Биткойн през последните няколко месеца, засилвайки привлекателността на BTC като резервен актив и инфлационен хедж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене