НАЧАЛО Прессъобщения

Polygon (MATIC) или Retik Finance (RETIK), кой може да бъде истинският крал на DeFi сектора?

14.12.2023 15:01 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polygon (MATIC) или Retik Finance (RETIK), кой може да бъде истинският крал на DeFi сектора?

Запознайте се с двама големи играчи в света на криптовалутите - Polygon (MATIC) и Retik Finance (RETIK). Всеки от тях предлага страхотни функции.

В тази статия може да научите какво ги прави специални, както и кои проект има нужното, за да се насочи към кралската позиция в сектора.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания. 


Polygon (MATIC): Бързакът с ограничения

Polygon излезе на сцената под името Matic Network през 2017 г. Тя функционира като криптовалута със символ MATIC и като технологична платформа, улесняваща свързването и мащабирането на блокчейни.

Уникални характеристики на MATIC

Скорост на транзакциите: Polygon се гордее с бързата обработка на транзакциите, като завършва потвърждаването им в рамките на един блок. Средното време за обработка на блоковете е впечатляващите 2.1 секунди, което гарантира бързи и ефективни транзакции.

Ниски такси за транзакции: Polygon поддържа платформата си достъпна с постоянно ниски такси за транзакции, които обикновено се движат около $0.01. Тази достъпност допринася за удобното за потребителите преживяване в екосистемата на Polygon.

Слаби страни на Polygon

Не е автономен блокчейн: Въпреки силните си страни Polygon е решение от втори слой, изградено върху платформата на Етериум. В случай на смущения или прекратяване на дейността на Етериум стойността на Polygon може да бъде застрашена.

Ограничени случаи на използване на MATIC: MATIC, като ERC-20 токен, служи предимно за управление и защита на мрежата на Polygon и за заплащане на такси за транзакции. Липсва обаче широко използване за ежедневни покупки, което ограничава полезността му в различни сценарии.

Кликнете тук, за да участвате в предварителната продажба на Retik Finance

Retik Finance (RETIK)

Retik Finance, мощна DeFi система, е оборудвана с революционни функции, готови да преобразят пейзажа на децентрализираното финансиране. Нека разгледаме ключовите елементи, които позиционират Retik Finance като страховит конкурент.

Уникални характеристики на RETIK

DeFi дебитни карти

Retik Finance променя играта, като въвежда DeFi в ежедневните ви покупки. Представете си, че имате вълшебна карта в портфейла си, която ви позволява да използвате криптовалута, за да си купите хранителни продукти, да си вземете закуска или дори да се поглезите с нещо специално. Не става въпрос само за DeFi – става въпрос за превръщането на криптовалутата в част от ежедневието на всеки.

Retik Finance не иска криптовалутата да бъде мистериозно нещо, което използват само техническите специалисти; те искат тя да присъства във всяко домакинство. Това не е просто карта; тя е като билет за нов начин на правене на нещата. Вашите транзакции, харчене и управление на парите могат да бъдат различни и всичко това е благодарение на тази иновация от Retik Finance. 

Портал за плащане от следващо поколение

Retik Finance е пионер в създаването на платежен шлюз от следващо поколение, който обещава повишена ефективност и бързина на транзакциите в рамките на DeFi екосистемата.

P2P кредитиране с изкуствен интелект

Прекъсвайки традиционното peer-to-peer кредитиране, Retik Finance включва изкуствен интелект, за да рационализира процесите. Това не само повишава ефективността, но и внася ниво на усъвършенстване в оценката на риска и вземането на решения.

Един от най-сигурните DeFi портфейли в света

Да пазите парите си в безопасност е изключително важно, особено в света на DeFi (това е съкращение от децентрализирано финансиране). И познайте какво? Retik Finance разполага с DeFi портфейл, който е като специален дигитален портфейл за вашите пари. 

Retik Finance прави всичко възможно, за да се увери, че парите ви са на сигурно място. Със своя сигурен DeFi портфейл от платформата се грижат да спите спокойно, знаейки, че активите ви са в добри ръце. Така че, безопасността е на първо място, а Retik Finance има за цел да пази клиентите си!

Защо Retik Finance може да излезе начело

Цялостен подход: Retik Finance не се фокусира единствено върху скоростта на транзакциите и таксите. Тя въвежда трансформиращи елементи като DeFi дебитни карти, платежен портал от следващо поколение и кредитиране с помощта на изкуствен интелект, като отговаря на по-широки финансови нужди.

Приобщаваща визия: Визията за предоставяне на криптовалути на всяко домакинство чрез DeFi дебитни карти показва ангажимент за приобщаване и широко приемане, което отличава Retik Finance.

В заключение, докато Polygon (МАТИК) демонстрира впечатляваща ефективност на транзакциите, Retik Finance (РЕТИК) се очертава като цялостно DeFi решение, целящо не само да се конкурира в рамките на индустрията, но и да промени начина, по който светът взаимодейства с финансите. 

Истинският крал на DeFi може да бъде този, който не само се отличава със скорост и такси, но и е пионер в иновациите, които надхвърлят традиционните граници на децентрализираните финанси. Докато Polygon се слави с бързи и евтини транзакции Retik Finance може да се превърне в мощна сила в DeFi революцията, готова да предефинира бъдещето на блокчейн технологията и финансовото приобщаване.

Кликнете тук, за да участвате в предварителната продажба на Retik Finance

Посетете линковете по-долу за повече информация относно Retik Finance (RETIK):

Уебсайт: https://retik.com/
Linktree: https://linktr.ee/retikfinance


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Предпродажбата на Algotech (ALGT) раздвижва DeFi сектора: Avalanche (AVAX) с добри резултати, Polygon (MATIC) zkEVM се подготвя за ъпгрейда на Ethereum, Dencun

Avalanche (AVAX) се изстрелва, Polygon (MATIC) се подготвя за ъпгрейд, предварителната продажба на Algotech (ALGT) с прогнозиран скок от 275%!

05.03.2024 11:14 3 мин. четене

Тези три криптовалути издават повече бичи сигнали от всякога и може да са готови да избухнат през март 2024 г.

Пазарите на криптовалути са известни със своята волатилност, като цените често се променят драстично за кратки периоди. На фона на тази волатилност обаче някои криптовалути се открояват като особено обещаващи.

05.03.2024 9:03 5 мин. четене

Поглед към утрешния ден: Kelexo (KLXO), Manta Network (MANTA) и Ethereum Classic (ETC) направиха големи крачки през първото тримесечие

На динамичния пазар на криптовалути през първото тримесечие се наблюдаваха забележителни успехи на ключови играчи като Kelexo (KLXO), Manta Network (MANTA) и Ethereum Classic (ETC).

05.03.2024 9:01 3 мин. четене

Топ 7 DeFi монети, които да държите за максимален шанс за печалба през 2024 г.

Децентрализираните финанси, често наричани просто DeFi, бързо се превръщат в един от най-важните сектори на криптовалутите. 

05.03.2024 8:35 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.