НАЧАЛО Регулации

Поляците представят нов законопроект за да се изяснят крипто таксите

АВГ. 30, 2018 15:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поляците представят нов законопроект за да се изяснят крипто таксите

Полските законодатели въведоха дългоочакван нов законопроект за изясняване на настоящата политика за данъчното облагане на крипто. Документът беше публикуван на сайта на правителството на страната в петък, 24-и август.


Предложен е нов документ за консултации, а полският Съвет на министрите ще го преразгледа през третото тримесечие на 2018 г. Предишната данъчна политика, която беше съпроводена от крипто общността на страната по-рано тази година, бе взета под внимание, но е леко променена. Целта на законопроекта, както е посочено от правителството, е да се опрости данъчната система за крипто транзакции.

Първо, законопроектът определя криптовалутите по смисъла на Закона за противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма като "цифрово представяне на парите". Освен това, виртуалните валути се разделят на две групи - криптовалута и централизирана виртуална валута - и се допускат да се използват като средство за обмен, в електронната търговия и да се приемат като средство за плащане.

Що се отнася до данъчното облагане, законопроектът се отнася както за физически лица, така и за предприятия. Крипто-към-крипто транзакциите, извършвани на фондовата борса или поотделно, ще бъдат освободени от данъци. Същевременно доходите от продажба на услуги, имущество и стоки ще бъдат третирани като приходи за данъчни цели.

Документът обхваща крипто копачите, като отбелязва, че онези, които работят за себе си, няма да бъдат обвинени, докато други, които работят за ючридически или физически лица, ще бъдат задължени да плащат данъци.


Настоящата система за данъчно облагане в Полша е 18%, което е за годишен доход до 85 500 злоти ($23 000) и 32% за доходи над този лимит.


2018 г. започна с мащабна кампания против криптото в Полша. През февруари, Централната банка на Полша призна, че финансира съдържание с $27 000, насочено срещу крипто, което бе публикувано в YouTube и след това излъчено от местната преса. По-късно през май подобна кампания беше организирана от полския орган за финансов надзор (KNF). Социалните медийни материали за рисковете, свързани с криптовалутите, пирамидалните схеми и валутната търговия, бяха финансирани от 615 000 злоти (около $173 000).

Тъй като полската крипто общност критикува кампанията заедно с ново обявеното данъчно облагане за цифровите валути, местното министерство на финансите върна мярката назад, обещавайки да изработи по-удобно регулиране.

През юни обаче собствениците на крипто от Полша обвиниха банките, че умишлено са отричали услугата за субектите с криптовалута и избирателно закриват сметки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света