НАЧАЛО Регулации

Поляците представят нов законопроект за да се изяснят крипто таксите

АВГ. 30, 2018 15:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поляците представят нов законопроект за да се изяснят крипто таксите

Полските законодатели въведоха дългоочакван нов законопроект за изясняване на настоящата политика за данъчното облагане на крипто. Документът беше публикуван на сайта на правителството на страната в петък, 24-и август.


Предложен е нов документ за консултации, а полският Съвет на министрите ще го преразгледа през третото тримесечие на 2018 г. Предишната данъчна политика, която беше съпроводена от крипто общността на страната по-рано тази година, бе взета под внимание, но е леко променена. Целта на законопроекта, както е посочено от правителството, е да се опрости данъчната система за крипто транзакции.

Първо, законопроектът определя криптовалутите по смисъла на Закона за противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма като "цифрово представяне на парите". Освен това, виртуалните валути се разделят на две групи - криптовалута и централизирана виртуална валута - и се допускат да се използват като средство за обмен, в електронната търговия и да се приемат като средство за плащане.

Що се отнася до данъчното облагане, законопроектът се отнася както за физически лица, така и за предприятия. Крипто-към-крипто транзакциите, извършвани на фондовата борса или поотделно, ще бъдат освободени от данъци. Същевременно доходите от продажба на услуги, имущество и стоки ще бъдат третирани като приходи за данъчни цели.

Документът обхваща крипто копачите, като отбелязва, че онези, които работят за себе си, няма да бъдат обвинени, докато други, които работят за ючридически или физически лица, ще бъдат задължени да плащат данъци.


Настоящата система за данъчно облагане в Полша е 18%, което е за годишен доход до 85 500 злоти ($23 000) и 32% за доходи над този лимит.


2018 г. започна с мащабна кампания против криптото в Полша. През февруари, Централната банка на Полша призна, че финансира съдържание с $27 000, насочено срещу крипто, което бе публикувано в YouTube и след това излъчено от местната преса. По-късно през май подобна кампания беше организирана от полския орган за финансов надзор (KNF). Социалните медийни материали за рисковете, свързани с криптовалутите, пирамидалните схеми и валутната търговия, бяха финансирани от 615 000 злоти (около $173 000).

Тъй като полската крипто общност критикува кампанията заедно с ново обявеното данъчно облагане за цифровите валути, местното министерство на финансите върна мярката назад, обещавайки да изработи по-удобно регулиране.

През юни обаче собствениците на крипто от Полша обвиниха банките, че умишлено са отричали услугата за субектите с криптовалута и избирателно закриват сметки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз предлага цялостна регулаторна рамка за криптовалутите

Потвърждавайки доклад от миналата седмица, Европейската комисия предложи в четвъртък законодателство, което ще превърне криптовалутите в регулиран финансов инструмент.Наречен "Регламент за пазарите на...
СЕП. 25, 2020 22:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия предлагат нови изисквания за данъчното облагане на крипто

Сега министерството иска да въведе наказателна отговорност за недеклариране на данъци върху крипто, включително затвор до три години.Според доклад на "Комерсант" от 24-ти септември, министерството пре...
СЕП. 24, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света