НАЧАЛО Регулации

Поляците представят нов законопроект за да се изяснят крипто таксите

АВГ. 30, 2018 15:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поляците представят нов законопроект за да се изяснят крипто таксите

Полските законодатели въведоха дългоочакван нов законопроект за изясняване на настоящата политика за данъчното облагане на крипто. Документът беше публикуван на сайта на правителството на страната в петък, 24-и август.

 


Предложен е нов документ за консултации, а полският Съвет на министрите ще го преразгледа през третото тримесечие на 2018 г. Предишната данъчна политика, която беше съпроводена от крипто общността на страната по-рано тази година, бе взета под внимание, но е леко променена. Целта на законопроекта, както е посочено от правителството, е да се опрости данъчната система за крипто транзакции.

Първо, законопроектът определя криптовалутите по смисъла на Закона за противодействие на изпирането на пари и финансирането на тероризма като "цифрово представяне на парите". Освен това, виртуалните валути се разделят на две групи - криптовалута и централизирана виртуална валута - и се допускат да се използват като средство за обмен, в електронната търговия и да се приемат като средство за плащане.

Що се отнася до данъчното облагане, законопроектът се отнася както за физически лица, така и за предприятия. Крипто-към-крипто транзакциите, извършвани на фондовата борса или поотделно, ще бъдат освободени от данъци. Същевременно доходите от продажба на услуги, имущество и стоки ще бъдат третирани като приходи за данъчни цели.

Документът обхваща крипто копачите, като отбелязва, че онези, които работят за себе си, няма да бъдат обвинени, докато други, които работят за ючридически или физически лица, ще бъдат задължени да плащат данъци.


Настоящата система за данъчно облагане в Полша е 18%, което е за годишен доход до 85 500 злоти ($23 000) и 32% за доходи над този лимит.


2018 г. започна с мащабна кампания против криптото в Полша. През февруари, Централната банка на Полша призна, че финансира съдържание с $27 000, насочено срещу крипто, което бе публикувано в YouTube и след това излъчено от местната преса. По-късно през май подобна кампания беше организирана от полския орган за финансов надзор (KNF). Социалните медийни материали за рисковете, свързани с криптовалутите, пирамидалните схеми и валутната търговия, бяха финансирани от 615 000 злоти (около $173 000).

Тъй като полската крипто общност критикува кампанията заедно с ново обявеното данъчно облагане за цифровите валути, местното министерство на финансите върна мярката назад, обещавайки да изработи по-удобно регулиране.

През юни обаче собствениците на крипто от Полша обвиниха банките, че умишлено са отричали услугата за субектите с криптовалута и избирателно закриват сметки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Министерството на финансите на Обединеното кралство открива консултации относно регулирането на крипто

Министерството на финансите заяви, че нарастването на крипто и стабилни монети може да представлява подобна финансова стабилност и рискове за потребителите като традиционните регулирани платежни систе...
ЯНУ. 9, 2021 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британският финансов регулатор забрани крипто дериватите

FCA първоначално обяви забраната още през октомври 2020 г. след едногодишно разглеждане на въпроса. По това време FCA твърди, че крипто дериватите са неподходящи за инвеститори на дребно, които са изл...
ЯНУ. 7, 2021 20:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски регулатор ще позволи употребата на стабилни монети в банковите услуги

Писмото посочва, че банките и спестовните асоциации вече могат да управляват крипто възли и да използват свързани стабилни монети за “допустими разплащателни дейности”.  Това означава, че банките мога...
ЯНУ. 5, 2021 09:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN се интересуват от офшорните крипто средства на гражданите

Понастоящем дигиталните активи не са обхванати от разпоредбите на чуждестранните банки и финансовите сметки, или FBAR.Известието обаче показва, че FinCEN желае да измени тези разпоредби. Това ще изиск...
ЯНУ. 1, 2021 16:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света