НАЧАЛО Блокчейн

Полска банка ще използва блокчейна на Етериум

ЮНИ. 18, 2019 14:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Alior банк интрегрира блокчейн Alior банк интрегрира блокчейн

Банката Alior Bank, която е базирана във Варшава, Полша, използва публичния блокчейн Етериум, за да удостоверява документите на своите клиенти.

Съобщава се, че Alior разработва това блокчейн решение в отговор на променящите се регулации в Полша, където през 2017-та, Службата за защита на конкуренцията и потребителите постанови, че страниците на уебсайта не представляват „траен носител“, необходим за издаване на документи на клиенти.

 

Според доклад на Forbes от 17 юни, когато клиент на Alior получи документ, ще може да провери неговата автентичност, следвайки линк от уебсайта към мястото му в блокчейна. Това означава, че потребителите могат да проверят дали въпросният документ всъщност е бил издаден в точната формулировка, когато банката предявява претенции. Ръководителят на отдела за блокчейн технология в Alior,Пьотр Адамсчук, поясни:

 

Ние знаем точно в кой блок на Етериум се публикува документът с даден хеш. Ако знаем номера на блока, знаем също и времевия печат. Знаем, че е публикуван преди известно време и не е бил променян (ако хешът, съхранен на блокчейна, е идентичен с изчисления хеш от документа) и по този начин можем да докажем, че не е бил заменен на нашите сървъри.

 

По този начин, Alior дават блокчейн решение на сериозен проблем, което предоставя онлайн документация чрез подходящо издръжлив носител. Освен това, ръководството на Alior смята, че е първата банка, която използва публичен блокчейн за обслужване на клиенти. Отговорникът за блокчейн стратегията на банката, Томаш Сиеницки, коментира:

 

Искаме хората да се уверят, че сме направили всичко както трябва и не крием нищо. Ако кажем, че документите са действително проверени и автентични, всеки може да го провери и сам да се увери. Това не е възможно, като се използва частен блокчейн.

 

Банките в Южна Корея все повече използват блокчейн технологията, от решения за верификация на документи до peer-to-peer услуги, въпреки че не интегрират криптовалутни услуги.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Следващият хард форк на Етериум се очаква в четвъртък

„Актуализацията London е планирана да бъде пусната на живо на Етериум през август 2021 г., на блок 12,965,000“, пише Ethereum.org. „Тя ще въведе EIP-1559, който реформира пазара на такси за транзакции...
АВГ. 4, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

BSV претърпя 51% атака

Около 11.45 ч. „някаква сериозна хешираща сила“ беше отприщена в мрежата, написа в Twitter Лукас Нуци от CoinMetrics.По-късно разузнавателната фирма потвърди доклада, като написа в Twitter, че техния ...
АВГ. 4, 2021 17:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще успее ли Binance да обработва 20 милиона транзакции на ден?

20 милиона + транзакции за BSCСпоред тържествения туит на изпълнителния директор и съосновател на Binance (BNB) Чанпен "CZ" Джао, Binance Smart Chain вчера обработи осем пъти повече транзакции от Етер...
АВГ. 1, 2021 15:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Първата децентрализирана борса на Cardano набра $1.5 милиона

Според изявление на Cardax борсата ще работи по протокола за Разширен Автоматизиран Маркет Мейкър (EAMM) и ще има за цел да служи като платформа за търговия за екосистемата Cardano. Проектът се ръково...
АВГ. 1, 2021 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света