НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Polkadot с пазарна капитализация от над $10 милиарда

ЯНУ. 15, 2021 02:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Polkadot с пазарна капитализация от над $10 милиарда

Polkadot (DOT), вторият по големина протокол за смарт договори на пазара на криптовалути след Етериум, е нараснал с близо 30% в рамките на вчерашния ден.

 

Пазарната капитализация на Polkadot също надмина $10 милиарда, затвърждавайки позицията си на петия по големина крипто актив.


Зад силния възходящ тренд на DOT има няколко основни причини: силна техническа пазарна структура, очакване на мащабируеми блокчейн мрежи и манията около децентрализираните финанси.Силна техническа пазарна структура и засилващи се настроения


През декември 2021 г. DOT достигна нов рекорд за всички времена, като се покачи до около $11. От този период актива продължава да наблюдава силна инерция и силно възстановяване в ключови области за подкрепа.


На 13 януари Майкъл ван де Поуп, известен трейдър на фондовата борса в Амстердам, определи устойчивостта на DOT.


Той каза, че ако DOT падне до ключови области за подкрепа, напр. $7,5, вероятно ще види рали до нов рекорд за всички времена. Ван де Поуп написа:


„Polkadot е един от най-добре представилите се активи днес [14.01], тъй като удари едно от нивата, които съм отбелязал преди. Вероятно още някаква консолидация, обаче, мисля, че е въпрос на време да видим DOT над $20."


Оттогава DOT скочи над $11, достигайки пазарна оценка от $10 милиарда, като си осигури стабилно мястото на пета позиция в топ 10 на криптовалутите, точно над Лайткойн.


На DOT му остава още 30% възход до изпреварването на XRP, който все още има пазарна капитализация от над $13 милиарда, въпреки продължаващото съдебно дело на американската Комисия по ценните книжа и борси (SEC) срещу Ripple.


В същото време ценовият скок също съвпада с нарастване на ежедневните сантименти, показват данни на TheTie.Очакванията за мащабируеми блокчейн мрежи поради популярността на DeFi


В края на 2020 г. общата стойност, заключена в DeFi, надхвърли $22 милиарда след взривоопасна година на растеж.


Най-добрите протоколи, като Aave, Maker и Uniswap, надвишават TVL от $2 милиарда, като само Maker съдържа над $4 милиарда заключен капитал.


Един основен проблем с Defi обаче, е проблемът с мащабирането на Етериум. Въпреки че DeFi протоколите планират да преминат към решения от втори слой, високите такси на Етериум са причинили проблеми с използваемостта на DeFi от страна на потребителите.


Maple Leaf Capital, екип от изследователи, фокусирани върху спекулациите и изграждането на Web3, заяви в прогнозата си за 2021 г., че Polkadot вероятно ще стартира подобрения в инфраструктурата и приложенията. Те казаха:


„Еквивалентът на Libra / ETH 2.0 + L2 / Polkadot задейства маховика на инфраструктурата, подтикващ подобрения на приложенията и обратното, при което екосистемите [...] се съревновават за капитал и талант. Аз лично имам пристрастия към [отворени блокчейни].“


Polkadot се счита за претендент на Етериум в смисъл, че позволява интелигентните договори да се изпълняват в екосистема от по-малки блокчейни, наречени паравериги.


С параверигите и мрежа от различни блокчейни, Polkadot е в състояние да обработва данните по-ефективно, позволявайки на големите децентрализирани приложения да работят без проблеми с мащабируемостта.


Когато параверигите се пуснат в обозримо бъдеще, се очаква Polkadot да поддържа широкомащабни DeFi протоколи и децентрализирани приложения.


Като цяло комбинацията от оптимистичната техническа пазарна структура на DOT и позитивността около инфраструктурата за смарт договори на Polkadot допринася за значителния скок на актива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Deyan Ivanov ЯНУ. 16, 2021 Декември 2021 все още не дошло, освен аако таази статия не е писана в бъдещето...
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Grayscale изкупува Лайткойн с невероятни темпове

Понастоящем Grayscale притежава над 1,44 милиона LTC (248,33 милиона долара), което го прави третият по големина крипто холдинг на компанията след Биткойн и Етериум. Фирмата е една от малкото усл...
МАР. 2, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple пуснаха 1 милиард XRP от ескроу докато актива се търгува около $0,43

Междувременно, XRP остава около ценовата линия от $0,43 вече една седмица.Още един милиард XRP извън депозитаФинтех компанията Ripple пусна един милиард XRP в две транзакции с по 500 милиона монети вс...
МАР. 2, 2021 10:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговията на CME фючърси на Етериум е меча в първия си месец

Точно както при Биткойн, Чикагската търговска борса пусна своите продукти, когато Етериум беше на път към рекорд за всички времена. Тогава не е изненадващо, че първият месец на търговията с фючър...
МАР. 1, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano отчита невероятна търговска дейност

ADA токени на стойност над 5,17 милиарда долара смениха ръце за един ден. ADA / USD също стана най-търгуваната двойка на борсата Kraken, преди да се изплъзне на трето място. Двойката ADA / U...
ФЕВ. 28, 2021 19:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света