НАЧАЛО Крипто Крими

Политиците от Гуджарат бяха обвинени в измама за изпиране на пари с Биткойн

ЮЛИ. 6, 2018 14:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Политиците от Гуджарат бяха обвинени в измама за изпиране на пари с Биткойн

Членовете на Индийския национален конгрес (INC) твърдят, че Биткойн е използван за изпиране на мръсни пари за управляващата партия в Гуджарат.


Те изискват съдебно разследване по въпроса да започне.

Говорител на INC заяви, че измамата е била за над 726 милиона долара. Въпреки това, според публикацията на Hindustan Times, някои твърдят, че сумата може да надхвърля 12,7 милиарда долара.

Shaktisinh Gohil твърди, че партията Bharatiya Janata Party (BJP) в Гуджарат е прала пари, като използва Биткойн транзакции. Той твърди, че държавната полиция е открила измамата, но заподозрените са се укрили. Министърът на INC заяви, че BJP е използвала предишната политика за демонетизация, за да прикрие изпирането на пари, и сега използва Биткойн, за да продължи да пере пари и да изнудва богати хора в държавата. Той каза:

Дори и като BJP бързат за отговори, за да обясни как Ahmedabad District Cooperative Bank (ADCB), чийто директор е президент на BJP Амит Шах, получи старата валута на стойност Rs 745.58 crore само за 5 дни и как Rs 3118.51 crore са били депозирани в 11 областни сътруднически, оперативни банки, свързани с лидерите на BJP в самия Гуджарат, нова "Mega Bitcoin Scam", която струва повече Rs 5,000 crore, е разкрита в държавата.

Говорителят на INC твърди, че редица престъпления са се превърнали в норма в щата Гуджарат.


Те включват видовете транзакции за изпиране на пари, както отвличания и изнудване на криптoвалути, използвайки държавната полиция.

Той цитира примера на Shailesh Bhatt, който е бил жертва на полицейско изнудване за Биткойн. Според говорителя на INC, 200 биткойна са били взети от Bhatt, който впоследствие е трябвало да плати още над $4.6 милиона.

Gohil твърди, че управляващата партия е виновна за двойни стандарти, откакто конгресните политици са били под обсада по време на изборите, но все още не са склонни да разследват тази "мега Биткойн измама".

Въпреки това, BJP отрича твърдението. Те смятат, че са жертви на "отдела за мръсни трикове" на опозиционната партия.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света