НАЧАЛО Крипто Крими

Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

ЮНИ. 29, 2018 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

Ново изследване, публикувано днес, изтъкна онова, което изглежда да е изключително необичайна търговия със stablecoin - Tether (USDT) - на крипто обмена Kraken.

 


Новият анализ, публикуван от Bloomberg, анализира данните за търговията на Kraken за USDT - обръщайки внимание на няколко забележителни характеристики, които той описва като "подобни на противопоставяне на гравитацията" в света на обмените.

Отчитайки повече от 56,000 сделки между 1-ви май и 22-ри юни, проучването наблюдаваше две изключително необичайни особености:

  • Първо, огромните сделки сякаш са премествали цените почти толкова, колкото и малките сделки и често дори по-малко - експертите разглеждат това като "червен флаг" стане ли дума за манипулиране на пазара.

  • Второ, данните разкриха модел на странно специфични размери на поръчките - някои от които се простират на повече от пет знака след десетичната запетая. Потенциално използван като сигнал за автоматизираните програми за търговия, в доклада се обяснява, че тези специфични сделки могат да подскажат за "wash trading" - тактика, забранена на регулираните пазари, където хората търгуват със себе си, за да създадат погрешна представа за пазарното търсене.


Подтикнати от спекулациите на бившия покер играч Андрю Ренхак за търговските данни на Tether за обмена Kraken, Bloomberg News разследва самите данни и ги сподели с няколко експерти в тази област, всички от които се съгласиха, че има подозрителна дейност.

Макар че няма никакви доказателства, че самият обмен е имал някакво участие, изследването е важно развитие.

Изследване на използването на Tether на популярния обмен Bitfinex, публикувано преди две седмици от професор Джон Грифин от университета в Тексас, също така посочи, че монетата изглежда е била използвана за манипулиране на цената на Биткойн - заключение, което Bitfinex отрича.

Несъмнено е необходимо да се направят още конкретни изследвания, преди да се направят още изводи, но крипто инвеститори и регулаторните служители ще обърнат сериозно внимание на всички бъдещи развития в историята.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

XRP измамите нарастват в последните няколко дни

Тези атаки бяха забелязани за първи път през януари 2020 г. XRP Forensics публикува в Twitter, че през последните два дни с тях са се свързали повече от двадесет жертви.  Във всички тез...
НОЕ. 28, 2020 14:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайското правителство е продало криптовалутите, конфискувани от PlusToken

Колин Ву споделя снимки на официални документи за конфискацията на изключително големи количества BTC и ETH от крипто измамата PlusToken - най-голямата Понци схеми на Понци в крипто индустрията.  Той ...
НОЕ. 28, 2020 12:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Киберпрестъпници таргетират базирани на GoDaddy крипто платформи

Според KrebsOnSecurity атаките са започнали на или около 13-ти ноември срещу платформата за търговия с криптовалути liquid.com.Главният изпълнителен директор на Liquid Майк Каямори заяви, че GoDaddy н...
НОЕ. 22, 2020 20:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшиво приложение на Uniswap краде хиляди от Google потребители

Според основателя на Nuggets News Алекс Сондърс, фалшиво приложение Uniswap е достъпно за изтегляне от Google Play Store. Към момента на писане на статията, технологичният гигант все още не е премахна...
НОЕ. 20, 2020 18:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света