НАЧАЛО Крипто Крими

Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

ЮНИ. 29, 2018 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

Ново изследване, публикувано днес, изтъкна онова, което изглежда да е изключително необичайна търговия със stablecoin - Tether (USDT) - на крипто обмена Kraken.

 


Новият анализ, публикуван от Bloomberg, анализира данните за търговията на Kraken за USDT - обръщайки внимание на няколко забележителни характеристики, които той описва като "подобни на противопоставяне на гравитацията" в света на обмените.

Отчитайки повече от 56,000 сделки между 1-ви май и 22-ри юни, проучването наблюдаваше две изключително необичайни особености:

  • Първо, огромните сделки сякаш са премествали цените почти толкова, колкото и малките сделки и често дори по-малко - експертите разглеждат това като "червен флаг" стане ли дума за манипулиране на пазара.

  • Второ, данните разкриха модел на странно специфични размери на поръчките - някои от които се простират на повече от пет знака след десетичната запетая. Потенциално използван като сигнал за автоматизираните програми за търговия, в доклада се обяснява, че тези специфични сделки могат да подскажат за "wash trading" - тактика, забранена на регулираните пазари, където хората търгуват със себе си, за да създадат погрешна представа за пазарното търсене.


Подтикнати от спекулациите на бившия покер играч Андрю Ренхак за търговските данни на Tether за обмена Kraken, Bloomberg News разследва самите данни и ги сподели с няколко експерти в тази област, всички от които се съгласиха, че има подозрителна дейност.

Макар че няма никакви доказателства, че самият обмен е имал някакво участие, изследването е важно развитие.

Изследване на използването на Tether на популярния обмен Bitfinex, публикувано преди две седмици от професор Джон Грифин от университета в Тексас, също така посочи, че монетата изглежда е била използвана за манипулиране на цената на Биткойн - заключение, което Bitfinex отрича.

Несъмнено е необходимо да се направят още конкретни изследвания, преди да се направят още изводи, но крипто инвеститори и регулаторните служители ще обърнат сериозно внимание на всички бъдещи развития в историята.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Джон Макафи обсъжда обвиненията на SEC срещу него

Макафи, който от време на време има достъп до Twitter от затвора, сподели публикация, в която нарече обвиненията на SEC “преувеличени”. Той обясни как той и екипът му са избрали монети за популяр...
МАР. 6, 2021 14:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвеститорите в TON на Telegram искат $100 милиона обезпечение от П. Дуров

Инвеститорите в Da Vinci Capital съобщават, че са изпратили писмо до изпълнителния директор на Telegram Павел Дуров, заявявайки, че фондът планира правни действия срещу TON Inc. и Telegram, предаде Fo...
МАР. 2, 2021 18:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

МВР откри ферма за криптовалути под наркооранжерия в с. Калугерово

Нарколабораторията се намира в бивш производствен цех в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.Акцията е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзор на Апелативнат...
ФЕВ. 20, 2021 01:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Свързаха конфисукуван Биткойн за $3 милиарда с агент на Тайните служби

Новите съдебни декларации предполагат, че Бриджис е загадъчният „Индивид X“, цитиран в жалбата на DOJ.През 2015 г. той беше осъден на 71 месеца затвор за кражба на Биткойн от продавачи на Silk Road, д...
ФЕВ. 10, 2021 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света