НАЧАЛО Крипто Крими

Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

ЮНИ. 29, 2018 21:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Подозрителна търговия на Tether на обмена Kraken

Ново изследване, публикувано днес, изтъкна онова, което изглежда да е изключително необичайна търговия със stablecoin - Tether (USDT) - на крипто обмена Kraken.


Новият анализ, публикуван от Bloomberg, анализира данните за търговията на Kraken за USDT - обръщайки внимание на няколко забележителни характеристики, които той описва като "подобни на противопоставяне на гравитацията" в света на обмените.

Отчитайки повече от 56,000 сделки между 1-ви май и 22-ри юни, проучването наблюдаваше две изключително необичайни особености:

  • Първо, огромните сделки сякаш са премествали цените почти толкова, колкото и малките сделки и често дори по-малко - експертите разглеждат това като "червен флаг" стане ли дума за манипулиране на пазара.

  • Второ, данните разкриха модел на странно специфични размери на поръчките - някои от които се простират на повече от пет знака след десетичната запетая. Потенциално използван като сигнал за автоматизираните програми за търговия, в доклада се обяснява, че тези специфични сделки могат да подскажат за "wash trading" - тактика, забранена на регулираните пазари, където хората търгуват със себе си, за да създадат погрешна представа за пазарното търсене.


Подтикнати от спекулациите на бившия покер играч Андрю Ренхак за търговските данни на Tether за обмена Kraken, Bloomberg News разследва самите данни и ги сподели с няколко експерти в тази област, всички от които се съгласиха, че има подозрителна дейност.

Макар че няма никакви доказателства, че самият обмен е имал някакво участие, изследването е важно развитие.

Изследване на използването на Tether на популярния обмен Bitfinex, публикувано преди две седмици от професор Джон Грифин от университета в Тексас, също така посочи, че монетата изглежда е била използвана за манипулиране на цената на Биткойн - заключение, което Bitfinex отрича.

Несъмнено е необходимо да се направят още конкретни изследвания, преди да се направят още изводи, но крипто инвеститори и регулаторните служители ще обърнат сериозно внимание на всички бъдещи развития в историята.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Хакер открадна милиони от DeFi платформа

pBTC е версия на опаковани или ‘wrapped’ биткойни в екосистемата pNetwork. Опакованият Биткойн е токен на блокчейн със смарт договори, който е подкрепен от еквивалентно количество биткойни. Създаден е...
СЕП. 22, 2021 10:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света