Home

Подемът на Биткойн може да срещне сериозна пречка при $65,000

01.07.2024 20:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подемът на Биткойн може да срещне сериозна пречка при $65,000

Докато Биткойн (BTC) се опитва да се възстанови от загубите си през юни, се появяват нови предизвикателства, като ончейн данните сочат потенциална съпротива на нивото от $65,000.

Към момента на писане на статията водещата криптовалута се търгува за $62,790, като се стреми да възстанови стабилността си след юнския спад.

Спадът доведе до понижаване на цената на Биткойн под общата стойност на разходите на краткосрочните притежатели – портфейли, които държат BTC от 155 дни или по-малко. Към момента тази обща стойност е $65,000, според данни от LookIntoBitcoin. Реализираната цена, която отразява средната цена, на която токените са били последно прехвърлени във веригата, се използва като агрегирана разходна база от фирмите за ончейн анализи.

Тази ситуация означава, че краткосрочните притежатели в момента са изправени пред спад или държат позиции на загуба. Те може да се опитат да излязат от пазара на загуба, което потенциално да увеличи натиска за продажби около границата от $65,000.

Цената на Биткойн падна под съвкупната стойност на краткосрочните притежатели за първи път от август 2023 г. насам. В краткосрочен план трябва да очакваме известна съпротива около нивото от $65,000, тъй като краткосрочните трейдъри се стремят да излязат от позициите си без да претърпят загуби.

Миналото лято, когато BTC падна под нивото на реализираната ценова подкрепа от краткосрочните притежатели, цената му се движеше и в двете посоки в продължение на два месеца, преди да пробие отново.

В същото време портфейлите на дългосрочните притежатели са мотивирани да поддържат или увеличават притежанията си, като средната им базисна цена е под $20,000. Тази цифра е с близо 70% по-ниска от текущата пазарна цена на BTC, предполагайки значителен буфер срещу пазарните колебания.

Отдръпването на цената на Биткойн с 15% от мартенския връх от над $73,700 може да изглежда сериозно за традиционните пазарни инвеститори. За дългосрочните притежатели на криптовалути обаче това е типична корекция на бичия пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Приключи ли бичият пазар на Биткойн? – ето какво мислят анализаторите на CryptoQuant

CryptoQuant, известна фирма за анализ на криптовалути, наскоро предостави информация за текущото състояние на Биткойн пазара, като отбеляза значителен ръст през последните две години, който оказа влияние и върху други криптовалути.

03.07.2024 21:00 1мин. четене

Достигна ли Биткойн своето дъно?

Изглежда, че миньорите на Биткойн (BTC) са близо до състояние на капитулация – явление, което често се свързва с дъната на пазарите. 

03.07.2024 18:55 2мин. четене

Майнинг гигантът CleanSpark вече държи Биткойн за $4 милиарда

Биткойн миньорът CleanSpark отбеляза сериозно увеличение на BTC добива си, като през юни то нарасна с 6.7%, надминавайки целта си за средата на годината от 20 екзахаша в секунда (EH/s).

03.07.2024 18:30 2мин. четене

Биткойн падна под $60,000 – корекцията на пазара не е приключила

Биткойн (BTC), както и по-голямата част от пазара на криптовалути, отбеляза корекция на цените днес.

03.07.2024 15:01 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.