НАЧАЛО Други

По-стриктни крипто регулации в Австрия?

юни 30, 2018 23:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
По-стриктни крипто регулации в Австрия?

Директорите на Австрийския орган за финансов надзор (FMA), Klaus Kumpfmüller и Helmut Ettl са изготвили предложения за по-строги правила за криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO), съобщи Cointelegraph auf Deutsch, 29-ти юни.

Съгласно статия, публикувана в австрийския вестник „Die Presse“ на 29-ти юни, Kumpfmüller предложи изискване за „променлив“ праг на проспекта за ICO, подобно на това на ценните книжа. Изпълнителният комитет на FMA определи „разумен“ праг от два милиона евро. Освен това, според Kumpfmüller, следва да има задължение за концесия за дистрибуторите на криптовалути и че тези „ще бъдат третирани като ценни книжа в бъдеще“.

Ettle сравнява предложените регламенти със съществуващите ограничения на финансовите институции: „За покупката и продажбата на чуждестранна валута се нуждаете от минибанков лиценз“. Досега търгуването на криптовалути няма подобен аналог в регулирането му съгласно австрийското законодателство. Миналата година FMA подаде на прокуратурата около 30 изявления относно предполагаеми законови нарушения във връзка с крипто и ICO.

Според Die Presse, членовете на управителния съвет на FMA изразиха своето недоволство от австрийския финансов министър Хартвиг ​​Логер, който иска да отнеме някои правомощия от агенцията. При редовните спорове между FMA и одитиращия орган (OePR) Löger призовава за по-голяма „регулаторна отговорност на министерско ниво“, която FMA трябва след това „разумно да изпълни“.

Според изпълнителния борд на FMA, въпроси като прането на пари досега са били само повърхностно регулирани от закона, а по-нататъшният надзор от страна на министерството трябва да се разглежда като положително развитие. Въпреки това няма „сериозни проблеми“ по отношение на надзора и счетоводството, така че прехвърлянето на правомощия вероятно ще се счита за „политическо решение“. Ettle заяви, че е от решаващо значение FMA да запази „интегрирания и независим надзор“.

Въпреки това, по отношение на по-строгите разпоредби относно криптокомпозициите, FMA и финансовият министър не са толкова отдалечени. Когато Löger призова за по-строги правила в криптовия сектор през февруари и за ранно регулиране на европейско ниво, Ettl и Kumpfmüller одобриха и предложиха участието си в „Регулаторен съвет на FinTech“, предложен от Löger.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене