НАЧАЛО Други

По-стриктни крипто регулации в Австрия?

юни 30, 2018 23:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
По-стриктни крипто регулации в Австрия?

Директорите на Австрийския орган за финансов надзор (FMA), Klaus Kumpfmüller и Helmut Ettl са изготвили предложения за по-строги правила за криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO), съобщи Cointelegraph auf Deutsch, 29-ти юни.

Съгласно статия, публикувана в австрийския вестник „Die Presse“ на 29-ти юни, Kumpfmüller предложи изискване за „променлив“ праг на проспекта за ICO, подобно на това на ценните книжа. Изпълнителният комитет на FMA определи „разумен“ праг от два милиона евро. Освен това, според Kumpfmüller, следва да има задължение за концесия за дистрибуторите на криптовалути и че тези „ще бъдат третирани като ценни книжа в бъдеще“.

Ettle сравнява предложените регламенти със съществуващите ограничения на финансовите институции: „За покупката и продажбата на чуждестранна валута се нуждаете от минибанков лиценз“. Досега търгуването на криптовалути няма подобен аналог в регулирането му съгласно австрийското законодателство. Миналата година FMA подаде на прокуратурата около 30 изявления относно предполагаеми законови нарушения във връзка с крипто и ICO.

Според Die Presse, членовете на управителния съвет на FMA изразиха своето недоволство от австрийския финансов министър Хартвиг ​​Логер, който иска да отнеме някои правомощия от агенцията. При редовните спорове между FMA и одитиращия орган (OePR) Löger призовава за по-голяма „регулаторна отговорност на министерско ниво“, която FMA трябва след това „разумно да изпълни“.

Според изпълнителния борд на FMA, въпроси като прането на пари досега са били само повърхностно регулирани от закона, а по-нататъшният надзор от страна на министерството трябва да се разглежда като положително развитие. Въпреки това няма „сериозни проблеми“ по отношение на надзора и счетоводството, така че прехвърлянето на правомощия вероятно ще се счита за „политическо решение“. Ettle заяви, че е от решаващо значение FMA да запази „интегрирания и независим надзор“.

Въпреки това, по отношение на по-строгите разпоредби относно криптокомпозициите, FMA и финансовият министър не са толкова отдалечени. Когато Löger призова за по-строги правила в криптовия сектор през февруари и за ранно регулиране на европейско ниво, Ettl и Kumpfmüller одобриха и предложиха участието си в „Регулаторен съвет на FinTech“, предложен от Löger.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене