НАЧАЛО Други

По-стриктни крипто регулации в Австрия?

ЮНИ. 30, 2018 23:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 По-стриктни крипто регулации в Австрия?

Директорите на Австрийския орган за финансов надзор (FMA), Klaus Kumpfmüller и Helmut Ettl са изготвили предложения за по-строги правила за криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO), съобщи Cointelegraph auf Deutsch, 29-ти юни.


Съгласно статия, публикувана в австрийския вестник "Die Presse" на 29-ти юни, Kumpfmüller предложи изискване за "променлив" праг на проспекта за ICO, подобно на това на ценните книжа. Изпълнителният комитет на FMA определи "разумен" праг от два милиона евро. Освен това, според Kumpfmüller, следва да има задължение за концесия за дистрибуторите на криптовалути и че тези "ще бъдат третирани като ценни книжа в бъдеще".

Ettle сравнява предложените регламенти със съществуващите ограничения на финансовите институции: "За покупката и продажбата на чуждестранна валута се нуждаете от минибанков лиценз". Досега търгуването на криптовалути няма подобен аналог в регулирането му съгласно австрийското законодателство. Миналата година FMA подаде на прокуратурата около 30 изявления относно предполагаеми законови нарушения във връзка с крипто и ICO.

Според Die Presse, членовете на управителния съвет на FMA изразиха своето недоволство от австрийския финансов министър Хартвиг ​​Логер, който иска да отнеме някои правомощия от агенцията. При редовните спорове между FMA и одитиращия орган (OePR) Löger призовава за по-голяма "регулаторна отговорност на министерско ниво", която FMA трябва след това "разумно да изпълни".

Според изпълнителния борд на FMA, въпроси като прането на пари досега са били само повърхностно регулирани от закона, а по-нататъшният надзор от страна на министерството трябва да се разглежда като положително развитие. Въпреки това няма "сериозни проблеми" по отношение на надзора и счетоводството, така че прехвърлянето на правомощия вероятно ще се счита за "политическо решение". Ettle заяви, че е от решаващо значение FMA да запази "интегрирания и независим надзор".

Въпреки това, по отношение на по-строгите разпоредби относно криптокомпозициите, FMA и финансовият министър не са толкова отдалечени. Когато Löger призова за по-строги правила в криптовия сектор през февруари и за ранно регулиране на европейско ниво, Ettl и Kumpfmüller одобриха и предложиха участието си в "Регулаторен съвет на FinTech", предложен от Löger.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света