НАЧАЛО Други

По-стриктни крипто регулации в Австрия?

ЮНИ. 30, 2018 23:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 По-стриктни крипто регулации в Австрия?

Директорите на Австрийския орган за финансов надзор (FMA), Klaus Kumpfmüller и Helmut Ettl са изготвили предложения за по-строги правила за криптовалутите и първоначалните предлагания на монети (ICO), съобщи Cointelegraph auf Deutsch, 29-ти юни.

 


Съгласно статия, публикувана в австрийския вестник "Die Presse" на 29-ти юни, Kumpfmüller предложи изискване за "променлив" праг на проспекта за ICO, подобно на това на ценните книжа. Изпълнителният комитет на FMA определи "разумен" праг от два милиона евро. Освен това, според Kumpfmüller, следва да има задължение за концесия за дистрибуторите на криптовалути и че тези "ще бъдат третирани като ценни книжа в бъдеще".

Ettle сравнява предложените регламенти със съществуващите ограничения на финансовите институции: "За покупката и продажбата на чуждестранна валута се нуждаете от минибанков лиценз". Досега търгуването на криптовалути няма подобен аналог в регулирането му съгласно австрийското законодателство. Миналата година FMA подаде на прокуратурата около 30 изявления относно предполагаеми законови нарушения във връзка с крипто и ICO.

Според Die Presse, членовете на управителния съвет на FMA изразиха своето недоволство от австрийския финансов министър Хартвиг ​​Логер, който иска да отнеме някои правомощия от агенцията. При редовните спорове между FMA и одитиращия орган (OePR) Löger призовава за по-голяма "регулаторна отговорност на министерско ниво", която FMA трябва след това "разумно да изпълни".

Според изпълнителния борд на FMA, въпроси като прането на пари досега са били само повърхностно регулирани от закона, а по-нататъшният надзор от страна на министерството трябва да се разглежда като положително развитие. Въпреки това няма "сериозни проблеми" по отношение на надзора и счетоводството, така че прехвърлянето на правомощия вероятно ще се счита за "политическо решение". Ettle заяви, че е от решаващо значение FMA да запази "интегрирания и независим надзор".

Въпреки това, по отношение на по-строгите разпоредби относно криптокомпозициите, FMA и финансовият министър не са толкова отдалечени. Когато Löger призова за по-строги правила в криптовия сектор през февруари и за ранно регулиране на европейско ниво, Ettl и Kumpfmüller одобриха и предложиха участието си в "Регулаторен съвет на FinTech", предложен от Löger.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съобщава се, че HSBC забранява на клиентите да купуват акции на Coinbase

Твърди се, че HSBC забранява на клиентите си да купуват акции на Coinbase, тъй като се придържа към политика за избягване на крипто валути.Новината идва след доклад, който циркулира по-рано тази седми...
АПР. 19, 2021 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света