НАЧАЛО Крипто Крими

Playboy ще съдят блокчейн стартъп за измама

август 15, 2018 15:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Playboy ще съдят блокчейн стартъп за измама

Издателят на забавление за възрастни Playboy съди канадски блокчейн за измама и нарушаване на договора на двете компании, подписан по-рано тази година.

Според дело, заведено в началото на август с Върховния съд в Лос Анджелис, Playboy и Global Blockchain Technologies (GBT) подписаха меморандум за разбирателство през март, в който се казва, че GBT ще помогне на Playboy да интегрира VIT токена на техните платформи.

Playboy планира да използва токена, за да възнагради аудиторията си за гледане на видеоклипове, писане на коментари и гласуване на съдържание.

По това време, Playboy обяви и продажба на токени, като заяви, че ще въведе криптиран паричен порт на уебсайтовете на компанията, за да поддържа различни токени, които потребителите могат да харчат и да печелят. През май GBT обяви също така, че работи с Playboy Enterprises Inc., за да интегрира цифровия портфейл за VIT в портала Playboy.tv.

Присъединете се към нашата Telegram група

Съгласно споразумението, GBT се очакваше да предостави “безвъзмездно” техническа помощ за Playboy и да плати на компанията $4 милиона, за да лицензира марката Playboy в свои собствени рекламни материали. Плащането трябваше да стане на 16-ти юли, според делото.

Освен това, GBT е трябвало да изчисти всякакви позовавания за порнография от уеб сайта на VIT токена и неговото “ребрандиране като по-общо свързан с видео / развлечения”.

Playboy твърди, че GBT не са предоставили своите услуги, подкрепящи технологията, не са сменили бранда на сайта на VIT, нито пък са изплатили тези $4 милиона. Въпреки това, GBT използва марката на Playboy, за да привлече инвеститори, като ги уверява, че всички проекти на компанията са “по график”, казват от Playboy.

Развлекателният гигант не уточни какво иска като компенсация за щетите.

Председателят на GBT Шидан Гуран казва, че “твърденията на Playboy нямат заслуга” и че GBT няма “никакъв проблем” да се защитава “енергично срещу фриволни дела”, въпреки че отказа да предостави подробности за текущото развитие на портфейла на VIT ,

Представителите на Playboy не отговориха на искане за коментар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене

Euler Labs изисква откраднатите $196 милиона да бъдат върнати в рамките на 24 часа

Euler Finance, базиран на Етериум протокол за отпускане на заеми, се опитва да възстанови милиони долари, откраднати от нападател.

март 16, 2023 8:00 1 мин. четене