НАЧАЛО Други

Платформа за институционални инвеститори приключи успешно първия кръг на финансиране

август 21, 2018 21:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Платформа за институционални инвеститори приключи успешно първия кръг на финансиране

Още една платформа, която има за цел да улесни институционалните инвестиции в пазара на криптовалута, е в ход, тъй като SFOX успешно събра 22,7 млн. долара от финансиране серия А.

SFOX – първокласен дилър за институционални инвеститори и търговци с голям обем, съобщи в прессъобщение, че е успял да събере 22,7 млн. долара от серия А на финансирането за стартиране на институционална платформа за управление на криптовалутите.

Според изявлението, кръгът е ръководен от Social Capital и Trading Capital, а участници са SV Angel, DCG, съосновател на Airbnb Нейтън Блечарзик, Марко Брито, Khosla Ventures и други.

Арджун Сети, съосновател и съдружник в Tribe Capital, който също ще се присъедини към борда на SFOX, отбеляза нарастващото търсене от страна на институциите за включване в пазара, но има пречки, за които трябва да се погрижат:

Ние продължаваме да наблюдаваме устойчивото и нарастващо търсене от страна на институциите, които искат да включат криптовалутие като част от разнообразно портфолио, но не са склонни да го направят поради несигурност и нестабилност.

Той също така отбеляза, че новата платформа на SFOX ще може да предостави инструментите за институционални инвестиции, които понастоящем липсват:

Институциите се нуждаят от пълна платформа за управление на активи, която да отговаря на уникалните нужди на криптовалутите. Това не се изпълнява от традиционните инструменти и текущите платформи. Ние сме в отлична позиция да осигурим тези релси. Тази инвестиция ще ни позволи да продължим тази еволюция.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене