НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Петте най-важни дати за Биткойн до 2020 г.

АВГ. 20, 2019 21:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Петте най-важни дати за Биткойн до 2020 г.

Крипто индустрията се подготвя за вълнуващи събития в рамките на само няколко месеца.

От разпореждането на генералния прокурор на Ню Йорк срещу Bitfinex и Tether до окончателните решения на дългоочакваните биткойн ETF-ове, ето списък на някои от най-очакваните дати в крипто индустрията, за които да следите.


22 август: Искът на генералната прокуратура в Ню Йорк срещу Bitfinex изтича.


Текущото дело между iFinex, компанията майка на Bitfinex и Tether, и генералния прокурор на Ню Йорк (NYAG) ще претърпи ключов момент. По-рано през юли съдията отложи датата, за да реши дали да прекрати делото или да продължи досъдебното производство. 


След като iFinex внесе предложение за прекратяване на делото, съдия Джоел М. Коен заяви, че ще удължи разпореждането до 22-ри август.


Въпреки че потенциално неправомерният заем, който Bitfinex взе от сестринската си компания Tether, може да не изглежда като важен момент за крипто пространството, решението на съда има потенциал да засегне пазара. Aко съдията реши да отхвърли предложението на iFinex, решението в крайна сметка ще бъде в полза на главния прокурор на Ню Йорк.


Това няма да бъде края на делото, но ще даде по-добри шансове на прокуратурата да докажат, че Bitfinex използва корпоративните средства за покриване на загуби и обслужва клиенти в Ню Йорк, въпреки изричната забрана. 


Ако обаче съдията реши да приеме иска, той ще позволи както на Bitfinex, така и на Tether, да продължат операциите си и да възстановят част от загубите.


23 септември: Bakkt  стартира официално.


След няколко месеца, Bakkt най-накрая получи всички регулаторни одобрения, необходими за стартирането на своята платформа за Биткойн фючърсни договори. 


На 18-ти август главният изпълнителен директор на Bakkt Кели Льофлер обяви, че платформата официално ще стартира на 23-ти септември.


Докато някои анализатори прогнозираха, че Bakkt ще засили институционалния интерес, пазарът на криптовалути вече започна да показва много бичи признаци. 


Откакто новината бе обявена, Биткойн скочи с над 1,000 долара, изтласквайки останалата част от пазара на зелено.


13 октомври: SEC взема окончателното решение за Bitcoin ETF.


През първите няколко седмици на октомври най-вероятно ще се види, че надпреварата за Биткойн ETF ще достигне своя край. Очаква се на 13-ти октомври американската комисия за ценни книжа и борси (SEC) да вземе окончателното си решение относно предложението за Биткойн ETF.


С първото предложение, Bitwise е прекарал голяма част от 2019 г., занимавайки се с постоянните закъснения и удължения от SEC. 


Комисията продължи да изтъква опасенията като манипулиране и надзор на пазара като основни проблеми за отхвърлянето на всяко ETF предложение досега.


Докато се очаква също така SEC да взема решения по отношение на други ETF, решението относно Bitwise ще бъде взето първо.


18 октомври: SEC отсъжда за това дали ще одобрят VanEck / SolidX ETF.


Само 5 дни след като Комисията вземе решението си за ETF на Bitwise, се очаква да издаде решението си по ETF, предложен от CBOE. За първи път, предложен през януари тази година, съвместното предложение на BacEck и SolidX ETF също се сблъска с няколко отлагания.


Ако SEC одобри предложението, то би позволило на борсата CBOE BZX да предложи дялове от съвместен тръст на Bitcoin ETF. 


Въпреки че все още не е ясно кое предложение има най-голям шанс да бъде одобрено, и двете биха имали еднакво значително въздействие върху пазара.


28 октомври: Представяне на окончателни планове за рехабилитация на Mt. Gox.


Сагата с Mt. Gox, прословутата японска борса за криптовалути, загубила повече от 850,000 BTC по време на хак през 2011 г., най-накрая ще приключи. 


В края на октомври трябва да има представяне на плановете за обезщетение на засегнатите кредитори.


Синдикът отговорен за рехабилитация, Нобуаки Кобаяши, внесе предложение за удължаване на срока за подаване на подробен план за рехабилитация, като получи шестмесечно удължение. Това означава, че на 28-ми октомври Кобаяши ще трябва да представи план, в който подробно се уточняват сроковете и методът за изплащане на приблизително 24,000 кредитори, засегнати от хака през 2011 г. и последвалия крах на борсата.


Това означава, че кредиторите биха могли да започнат да получават плащания до края на годината. Макар че е трудно да се каже колко време ще отнеме изплащането, самият акт може да донесе много положителни настроения на пазара.


Вярата в система, която наказва кражбите на криптовалути и предлага обезщетения на жертвите, ще гарантира на хората че, влизат в регулирано и относително безопасно пространство, което е в крайна сметка победа за крипто индустрията.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Bakkt назначава нов изпълнителен директор
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн остава в бичи тренд

BTC / USD прекара още един ден в стабилна зона между $ 9,500 и $ 9,800, като остава там от четвъртък.Преди това търговците бяха реагирали с недоумение, тъй като двойката спадна с почти $ 1,000 за няко...
ФЕВ. 22, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн под $ 10,000 привлече много купувачи

Оценката на криптовалутата вече се консолидира около диапазона от $ 9,600 до $ 9,800. Спадът на цената с 6,23 процента, на 15-ти февруари, започна мечата седмица, и въпреки бързото възстановяване от 6...
ФЕВ. 22, 2020 16:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Годишните приходи от копаене на Биткойн ще спаднат значително след халвинга

Изчислено е, че световните приходи от копаене ще спаднат с $3 милиарда след дългоочакваното събитие поради намалението с 50 процента на предлагането, ако цената на BTC остане на нивото от $9,300.По-ра...
ФЕВ. 22, 2020 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wikipedia загуби от приходите си след като добави Биткойн

Според съоснователя на Wikipedia, Джими Уелс, добавянето на способността да се поддържа жива „енциклопедия на света“ с плащания в Биткойн всъщност навреди на приходите.Изказвайки се в панелна диску...
ФЕВ. 22, 2020 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света