НАЧАЛО Други

Петата най-голяма банка в света с мрежа за блокчейн плащания

ФЕВ. 13, 2019 22:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Петата най-голяма банка в света с мрежа за блокчейн плащания

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), водеща банка в Япония, наскоро обяви, че ще пусне система за плащане на базата на блокчейн, до 2020. MUFG е петaта по големина банка в света.


MUFG и Akamai


Банката ще си сътрудничи с мрежата за доставка на съдържание в САЩ - Akamai, по този проект. Според официалното прессъобщение за намерението си, стана ясно, че платформата ще бъде готова до първата половина на 2020 година.

Предложената платформа се определя като „Глобална отворена мрежа“. Разчитайки на богатия си опит и господстващо положение на пазара, банката възнамерява да използва платформата, за да увеличи пазарния си дял на пазара за блокчейн плащания.

Миналата година, Akamai и MUFG обявиха, че ще си сътрудничат по проект. След това беше издаден контур. Предложеният проект се оказва "Глобална отворена мрежа", който вече има дата на стартиране за 2020 година.

В прессъобщението, в което се съобщава за сътрудничеството миналата година, се казва, че:

Новата платежна мрежа ще бъде разнообразна платежна услуга, оборудвана с интерфейс, който може да се използва като комуникационна мрежа и включва функции за прехвърляне, и управление на стойността чрез блокчейн. Това ще позволи значително намаляване на транзакционните разходи за всички видове платежни услуги и биха могли да подкрепят голямото разширяване на транзакционните номера.

BUIDL


От началото на 2019 г., MUFG е епицентър на новините за участието си в няколко проекта, ориентирани към блокчейн. Един от тези проекти включва инициативата за разработване на коридор за преводи с Бразилия, с помощта на Ripple ( XRP ). Също така, миналата година, водещата финансова институция намекна, че през 2019 ще започне процес на пускане на собствена криптовалута.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Обемът на търговия на Binance достигна невероятните $100 милиарда за един ден

100 billion traded yesterday on #binance pic.twitter.com/SelYpou3mL— CZ 🔶 Binance (@cz_binance) October 21, 2021Водещата крипто борса записа този важен етап в деня, в който Биткойн, най-голямата крипт...
ОКТ. 21, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC може да създадат собствена криптовалута

AMC е „хиперактивен в крипто“Арон намекна за плановете по време на интервю за CNBC, като отбеляза, че AMC "става хиперактивен в крипто"."Има много причини, поради които AMC може да бъде успешен емитен...
ОКТ. 21, 2021 20:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 2,000 квалифицирани специалисти на Career Show Marketing, Sales & Customer Service

Специализирано онлайн събитие за кариерно развитие в сферата на маркетинг, продажби и обслужване на клиенти - Career Show Marketing, Sales & Customer Service ще се проведе на 30-ти ноември. В съби...
ОКТ. 21, 2021 10:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple си партнира с дубайска форекс компания

Дубайската фирма ще използва RippleNet Cloud, за да установи коридор за парични преводи между ОАЕ и Малайзия.Плащанията, изпратени чрез Al Ansari Exchange, ще бъдат получени от MoneyMatch, малайзийски...
ОКТ. 21, 2021 09:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света