НАЧАЛО Други

Петата най-голяма банка в света с мрежа за блокчейн плащания

ФЕВ. 13, 2019 22:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Петата най-голяма банка в света с мрежа за блокчейн плащания

Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), водеща банка в Япония, наскоро обяви, че ще пусне система за плащане на базата на блокчейн, до 2020. MUFG е петaта по големина банка в света.


MUFG и Akamai


Банката ще си сътрудничи с мрежата за доставка на съдържание в САЩ - Akamai, по този проект. Според официалното прессъобщение за намерението си, стана ясно, че платформата ще бъде готова до първата половина на 2020 година.

Предложената платформа се определя като „Глобална отворена мрежа“. Разчитайки на богатия си опит и господстващо положение на пазара, банката възнамерява да използва платформата, за да увеличи пазарния си дял на пазара за блокчейн плащания.

Миналата година, Akamai и MUFG обявиха, че ще си сътрудничат по проект. След това беше издаден контур. Предложеният проект се оказва "Глобална отворена мрежа", който вече има дата на стартиране за 2020 година.

В прессъобщението, в което се съобщава за сътрудничеството миналата година, се казва, че:

Новата платежна мрежа ще бъде разнообразна платежна услуга, оборудвана с интерфейс, който може да се използва като комуникационна мрежа и включва функции за прехвърляне, и управление на стойността чрез блокчейн. Това ще позволи значително намаляване на транзакционните разходи за всички видове платежни услуги и биха могли да подкрепят голямото разширяване на транзакционните номера.

BUIDL


От началото на 2019 г., MUFG е епицентър на новините за участието си в няколко проекта, ориентирани към блокчейн. Един от тези проекти включва инициативата за разработване на коридор за преводи с Бразилия, с помощта на Ripple ( XRP ). Също така, миналата година, водещата финансова институция намекна, че през 2019 ще започне процес на пускане на собствена криптовалута.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

YouTube обмислят добавянето на функционалност за NFT

В годишно писмо до създателите, изпратено във вторник, Уоджиски каза, че YouTube вижда Web3 като източник на вдъхновение за нови начини за подобряване на платформата.NFT идват в YouTubeYouTube се прис...
ЯНУ. 26, 2022 19:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света