НАЧАЛО Други

Петата най-голяма банка в света с мрежа за блокчейн плащания

ФЕВ. 13, 2019 22:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Петата най-голяма банка в света с мрежа за блокчейн плащания
Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), водеща банка в Япония, наскоро обяви, че ще пусне система за плащане на базата на блокчейн, до 2020. MUFG е петaта по големина банка в света.

MUFG и Akamai


Банката ще си сътрудничи с мрежата за доставка на съдържание в САЩ - Akamai, по този проект. Според официалното прессъобщение за намерението си, стана ясно, че платформата ще бъде готова до първата половина на 2020 година.

Предложената платформа се определя като „Глобална отворена мрежа“. Разчитайки на богатия си опит и господстващо положение на пазара, банката възнамерява да използва платформата, за да увеличи пазарния си дял на пазара за блокчейн плащания.

Миналата година, Akamai и MUFG обявиха, че ще си сътрудничат по проект. След това беше издаден контур. Предложеният проект се оказва "Глобална отворена мрежа", който вече има дата на стартиране за 2020 година.

В прессъобщението, в което се съобщава за сътрудничеството миналата година, се казва, че:

Новата платежна мрежа ще бъде разнообразна платежна услуга, оборудвана с интерфейс, който може да се използва като комуникационна мрежа и включва функции за прехвърляне, и управление на стойността чрез блокчейн. Това ще позволи значително намаляване на транзакционните разходи за всички видове платежни услуги и биха могли да подкрепят голямото разширяване на транзакционните номера.


BUIDL


От началото на 2019, MUFG е епицентър на новините за участието си в няколко проекта, ориентирани към блокчейн. Един от тези проекти включва инициативата за разработване на коридор за преводи с Бразилия, с помощта на Ripple (XRP). Също така, миналата година, водещата финансова институция намекна, че през 2019 ще започне процес на пускане на собствена криптовалута.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Британска аукционна къща продава иззето крипто от Белгия

Wilsons Auction House във Великобритания ще бъде домакин на търг за криптовалути - около 315 токена. Монетите са разпределени в Bitcoin, Bitcoin Gold и Bitcoin Cash. Целодневното наддаване ще започне ...
ФЕВ. 23, 2019 21:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Русия искат да пуснат туристическа блокчейн платформа

Ханти-Мансийският автономен окръг - Югра, федерален oкръг на Русия, ще пусне в експлоатация платформа базирана на блокчейн, съобщи на 7 юни голямата държавна медия Тасс. Според доклада, по време на Ме...
ЮНИ. 10, 2019 14:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Първата Финансово-Търговска Блокчейн Сделка

Базираният в Обединеното кралство банков гигант HSBC съобщиха, че са приключили първата по рода си финансово-търговска сделка в света, направена чрез блокчейн, предаде Financial Times (FT) на 14 май. ...
МАЙ. 15, 2018 09:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Близнаците Уинкълвос: Крипто ще доведе до нещо по-голямо от ерата на социалните мрежи

Тайлър и Камерън Уинкълвос казват, че докато тайният крипто проект на Facebook е положителен за индустрията, в крайна сметка крипто екосистемата ще доведе до нещо по-голямо от ерата на социалните мреж...
МАР. 19, 2019 09:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света