НАЧАЛО Други

Пазарът на криптомати ще нарастне до $144.5 милиона до 2023 г

СЕП. 5, 2018 12:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарът на криптомати ще нарастне до $144.5 милиона до 2023 г

Пазарът на крипто банкомати ще нарасне до $114.5 милиона до 2023 г., според доклад, публикуван на 4 септември на ResearchandMarkets.com.

 Изследователите очакват пазарът на крипто банкомати да нарасне от $16,3 милиона през 2018г., на $144,5 милиона до 2023г., като се позовава на съставна годишна скорост на растеж (CAGR) от 54,7% от 2018 до 2023 година.

Според проучването, значителният ръст през прогнозния период ще бъде от двустранните банкомати, които позволяват на клиентите да променят цифровата валута във фиатна и обратното, използвайки една машина. Според проучването, функционалността на машините е основен двигател на популярността на двустранните крипто банкомати сред потребителите.

Авторите на доклада подчертават бързо разширяващите се възможности в развитите страни като САЩ, Германия и Япония, както и нарастващия темп на приемане на крипто като първични фактори на растежа на пазара за крипто банкомати.

Северноамериканският пазар на криптомати ще притежава най-голям дял от крипто пазара до 2023 г. Наличието на голям брой доставчици на хардуер и софтуер за крипто банкомати, както и благоприятна инвестиционна среда ще улесни доминиращата позиция на САЩ в пазара.


В същото време проучването идентифицира и регулаторната несигурност, в допълнение към липсата на осведоменост и техническото разбиране на криптовалутите като фактори, които могат да ограничат растежа на пазара на банкоматите.


Насочвани към основното приемане, базираният в Онтарио производител на Биткойн и Етериум банкомати, LocalCoinATM, инсталира партида ETH банкомати на три различни места в Канада, включително Торонто, Брамптън и Етобикок през 2017 г. Същата година южнокорейския производител на автоматизираните машини Hyosung официално интегрира BTC в своите международни модели за банкомати.

Докато пазарът на криптомати се очаква да нарасне през следващите пет години, традиционните производители на банкомати смятат, че цифровите валути представляват заплаха за техния бизнес. През март най-големият световен оператор на банкомати, Cardtronics, определи криптовалутите сред основните рискове за техния бизнес, в годишен отчет. Анализът на поведението на потребителите показва значителна промяна в предпочитаните начини на плащане, като повече клиенти вече избират електронни форми на плащане в сравнение с традиционните физически банкноти, което води до намаляване на използването на банкомати.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн платформата Sorare набра $50 милиона в инвестиции

Свежият кръг от Серия A довежда общото финансиране на Sorare до $60 милиона, съобщиха от компанията в четвъртък.Кръгът за финансиране беше воден от Benchmark, инвестиционен гигант, известен с финансир...
ФЕВ. 27, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивша бейзболна звезда продаде NFT на стойност $1 милион за под минута

Търгът, който стартира на 21-ви февруари и продължи 28 часа, генерира общо продажби на стойност $2 милиона. На търга бяха продадени NFT, представляващи рисувана скулптура, направена от ръчно излята см...
ФЕВ. 27, 2021 10:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света