НАЧАЛО Други

Пазарът на криптомати ще нарастне до $144.5 милиона до 2023 г

СЕП. 5, 2018 12:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарът на криптомати ще нарастне до $144.5 милиона до 2023 г

Пазарът на крипто банкомати ще нарасне до $114.5 милиона до 2023 г., според доклад, публикуван на 4 септември на ResearchandMarkets.com.Изследователите очакват пазарът на крипто банкомати да нарасне от $16,3 милиона през 2018г., на $144,5 милиона до 2023г., като се позовава на съставна годишна скорост на растеж (CAGR) от 54,7% от 2018 до 2023 година.

Според проучването, значителният ръст през прогнозния период ще бъде от двустранните банкомати, които позволяват на клиентите да променят цифровата валута във фиатна и обратното, използвайки една машина. Според проучването, функционалността на машините е основен двигател на популярността на двустранните крипто банкомати сред потребителите.

Авторите на доклада подчертават бързо разширяващите се възможности в развитите страни като САЩ, Германия и Япония, както и нарастващия темп на приемане на крипто като първични фактори на растежа на пазара за крипто банкомати.

Северноамериканският пазар на криптомати ще притежава най-голям дял от крипто пазара до 2023 г. Наличието на голям брой доставчици на хардуер и софтуер за крипто банкомати, както и благоприятна инвестиционна среда ще улесни доминиращата позиция на САЩ в пазара.


В същото време проучването идентифицира и регулаторната несигурност, в допълнение към липсата на осведоменост и техническото разбиране на криптовалутите като фактори, които могат да ограничат растежа на пазара на банкоматите.


Насочвани към основното приемане, базираният в Онтарио производител на Биткойн и Етериум банкомати, LocalCoinATM, инсталира партида ETH банкомати на три различни места в Канада, включително Торонто, Брамптън и Етобикок през 2017 г. Същата година южнокорейския производител на автоматизираните машини Hyosung официално интегрира BTC в своите международни модели за банкомати.

Докато пазарът на криптомати се очаква да нарасне през следващите пет години, традиционните производители на банкомати смятат, че цифровите валути представляват заплаха за техния бизнес. През март най-големият световен оператор на банкомати, Cardtronics, определи криптовалутите сред основните рискове за техния бизнес, в годишен отчет. Анализът на поведението на потребителите показва значителна промяна в предпочитаните начини на плащане, като повече клиенти вече избират електронни форми на плащане в сравнение с традиционните физически банкноти, което води до намаляване на използването на банкомати.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света