НАЧАЛО Финтех

Paysend събра $125 милиона, за да разшири своята платформа за плащания

МАЙ. 30, 2021 15:20 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paysend събра $125 милиона, за да разшири своята платформа за плащания

С бума на онлайн разплащнията, стартъпите, които изграждат инфраструктурата, която позволява тези действия, продължават да привличат много внимание.

Paysend, финтех, която изгради мобилна платформа за разплащания - която в момента предлага международни парични преводи, глобални сметки и бизнес банкиране и електронна търговия за малки и средни предприятия - събра значителни средства.


Базираният в Лондон стартъп заърши кръг финансиране от 125 милиона долара. Това е значителна серия B, която изпълнителният директор и основател на компанията Рони Милар заяви, че има за цел да помогне за разширяването на своя бизнес в географски план, да наема повече хора и да продължи да изгражда повече финтех продукти.


Милар каза, че Paysend няма да разкрие оценката веднага, но я описа като “съществен удар” и “голяма стъпка напред в нашата позиция към статуса на еднорог”.


Източници на TechCrunch дават приблизителна оценка на компанията от около 720 милиона долара, като техен източник, близък до компанията, не я оспорил.


Има няколко забележителни неща за Paysend и неговата позиция на пазара днес, като първото е конкурентната среда.


На хартия Paysend изглежда предлага много от същите функции като редица други финтех компании: паричните преводи, глобалните плащания и банковите и електронните услуги за по-малкия бизнес са населени от доказали се компании като Wise (или както по-рано бе нарична TransferWise), PayPal, Revolut и много други, които също предоставят или всички, или част от тези услуги.


Явно има място на пазара за повече от един или двама (а може би дори петима) големи играчи.


Като се имат предвид само паричните преводи, през април WorldBank заяви, че потоците само към страните с ниски и средни доходи са 540 милиона долара през миналата година и това е с спад в обемите поради Covid-19.


Приходите, които компании като Paysend правят при предоставянето на услуги за изпращане на пари, разбира се, са значително по-малки от това - бизнес моделите включват комисионни, фиксирани такси или спечелване на пари от разлики в обменните курсове. Като пример Paysend начислява £1 за превод във Великобритания.


Нещо повече, общите обеми и възможността за изграждане на повече услуги за тази аудитория са причината, поради която вероятно ще видим много компании с амбиции да обслужват този пазар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн майнинг съоражение в Монтана ще използва слънчева енергия за добив


Има силна конкуренция при услугите за малкия бизнес и използването на възможността за предоставяне на повече инструменти за електронна търговия в момент, когато повечето продажби се извършват онлайн.


Всъщност, Paysend посочва, че има още много да расте. Позовавайки се на изследването на McKinsey, от компанията отбелязват, че към момента около 70% от международните плащания все още са кеш към кеш, като таксите са средно до 5,2% на транзакция, а времето за изпращане е до един час. (Paysend твърди, че може да намали таксите с до 60%.)


Това ни води до втората точка за Paysend: как е изградил своите услуги?


Днес светът на финтех се опира в голяма степен на API: компании, които плетат заедно много сложност и го опаковат в API-та, които се използват от други, които заобикалят необходимостта сами да създават тези инструменти, вместо да ги интегрират и да добавят по-добро потребителско изживяване и отзивчива персонализация около тях. Paysend е малко по-различен, с вертикално интегриран подход, като сам е изградил всичко, което използва, от нулата.


Милар - шотландски предприемач (предишната му компания Paywizard, която се преименува на Singula, е специалист по управление на абонати на платена телевизия) - отбелязва, че Paysend е изградила сама своите съоръжения за обработка и придобиване.


Тъй като сме изградили всичко вътрешно, това ни позволява да видим от какво се нуждае и какво използва потребителят и да го доставим на по-ниска цена”, каза той.


“Това е много по-рентабилно и ние предаваме тези спестявания на потребителя. Проектирахме нашата технология, за да я контролираме изцяло. Това е и най-печелившият подход от бизнес гледна точка.”


Като се има предвид това, той потвърди, че самата Paysend все още не е печеливша, но инвеститорите вярват, че прави правилни стъпки, за да стигне до там.


Paysend всъщност си партнира с други компании, включително тези, които предоставят API-та, за да подобри своите услуги. През април, Plaid and Paysend обявиха, че работят заедно за захранване на отворени банкови преводи, като намаляват времето за изпращане и получаване на пари.


Ние сме развълнувани от огромния потенциал за растеж на Paysend на огромен пазар, който се възползва от бързото ускоряване на приемането на дигитални плащания”, заяви Хумберт де Лидекерк, управляващ партньор в One Peak Partners, в изявление.


“По-специално, виждаме силни възможности, тъй като Paysend преминава отвъд потребителите, за да обслужва бизнес клиенти и разширява своя международен отпечатък, за да отговори на нарастващата нужда от бързи, лесни и евтини трансгранични онлайн плащания. Paysend е изградил изключителна платформа за разплащане, като запазва непреклонен фокус върху своите клиенти и непрекъснато прави иновации. Радваме се да подкрепим целия екип на Paysend в следващата им фаза на експлозивен растеж.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Приложението за банкиране Dave става публично чрез SPAC на стойност $4 милиарда

Стартирал през 2017 г. като личен финансов асистент, Dave вече е финансова платформа, която помага на 10 милиона клиенти с банкиране, финансови анализи, защита от овърдрафт, изграждане на кредити и на...
ЮНИ. 13, 2021 14:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Briq - финтех за строителната индустрия

Финансирането е сред най-големите набирания на средства от Серия B от стартъп за строителен софтуер, според компанията, и довежда общата набрана сума на Briq до $43 милиона от създаването ѝ през януар...
ЮНИ. 10, 2021 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Изкуствените валути' са заплаха за финансовата стабилност, според ЕЦБ

В доклад за международната роля на еврото изследователите подчертават значението на дигиталните валути на централните банки (CBDC) спрямо "изкуствените валути“, които се изграждат от технологични гига...
ЮНИ. 5, 2021 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

Най-голямата банка в Югоизточна Азия, базираната в Сингапур DBS, се превърна в последната банка, която емитира облигации на блокчейн.Емитентите се надяват, че свързването на традиционни ценни книжа в ...
ЮНИ. 2, 2021 12:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света