НАЧАЛО Други

PayPal ще се фокусира върху развитието на брандираните им продукти

02.05.2024 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PayPal ще се фокусира върху развитието на брандираните им продукти

Във вторник ръководството на PayPal подчерта плановете си за подновяване на усилията спрямо растежа на брандираните продукти, които изпитваха затруднения през последните години, тъй като големите технологични компании разшириха пазарния си дял, след като компанията за разплащания повиши прогнозата си за коригираната печалба за цялата година.

Миналата година акциите на компанията изпитваха затруднения поради опасенията, че навлизането на Apple и Google на Alphabet в областта на дигиталните плащания може да отнеме голяма част от основния бизнес на PayPal.

Небрандираните бизнеси на PayPal се разрастват, но слабостта на брандираните бизнеси, като Venmo, е в основата на тревогите на инвеститорите.

Продължаваме да се фокусираме върху ускоряването на растежа в марковите каси и върху повишаването на рентабилността на нашия бизнес. Изпълняваме задачите си, за да предложим на пазара подобрения на основните си брандирани продукти“, заяви главният изпълнителен директор Алекс Крис по време на разговор след отчета.

Акциите на компанията поскъпнаха с 3%, след като тримесечните резултати показаха устойчивост на потребителските разходи, а намаляването на разходите подпомогна маржовете. Новоназначеното ръководство на PayPal също така се стреми да си върне доверието на инвеститорите чрез мерки за намаляване на разходите и чрез фокусиране върху “печеливш растеж”.

Крис заяви, че PayPal работи за въвеждане на дисциплина спрямо разходите. PayPal очаква коригираната печалба за 2024 г. да се увеличи със “среден до висок едноцифрен процент“, в сравнение с по-ранната си прогноза тя да остане без промяна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.