НАЧАЛО Блокчейн

Патент на Bank of America описва използването на Ripple

ЮЛИ. 21, 2019 14:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Патент на Bank of America описва използването на Ripple

Патент от Bank of America (BofA), който вече е публично достъпен, разкри система за сетълмент в реално време, която използва леджъра на Ripple за валутни транзакции.

Огромен пробив за Ripple


Патентът на Bank of America разкри ексклузивното използване на леджъра на Ripple за подобряване на ефективността и рентабилността на сделките, както и на счетоводството.

В патентния документ BofA призна, че технологията на разпределения леджър (DLT) има потенциала наистина да наруши банковото дело и счетоводството. Предимствата на новия им патент включват възможността за премахване на физическите сметки, консултации за плащане в реално време, алтернативни изпълнения на главната счетоводна книга на банката и промяна от сетълмент края на деня (EOD) към сетълмент в реално време.


Ripple отдавна казват, че техния леджър и протокол позволяват по-лесни междувалутни транзакции. Използвайки XRP токенът, клиентите могат лесно да конвертират една валута в друга, минимизирайки разходите и загубите при превод.


Съчетаването на отчети, управлението на баланса и разследванията на сметките става много по-лесно поради повишената яснота в операциите и състоянието на сметките.


За да се поясни патентът, много графики, изобразяващи процеса, са показани от BofA. Изглежда се показва процес, при който двама клиенти, които извършват сделки в различна валута, могат лесно да си обменят стойност един с друг, използвайки протокола на Ripple. Като управлява нод за валидация, BofA ще действа като посредник за сделката между своя клиент и другата банка.


Малко хора се съмняваха в способността на Ripple Inc да създава висококачествени партньорства, но публичната им продажба на XRP бе критикувана като доста безполезна. Тъй като това е токен, който се използва от институциите и техните други клиенти за сключване на сделки между различни валути, много от тях обсъждат въпроса за инвеститорите на дребно, които държат тези монетите за увеличение на капитала.


Кралят на партньорствата


Ripple Inc си партнира с водещи банки като SBI Japan и Santander, откакто за първи път разработи своя продукт.


Гамата от продукти включва xRapid, xCurrent и xVia, всички от които са протоколи за преводи на институционални плащания с различни точки на фокусиране.


Преминаването от фиксирани валути, издавани от правителствата към самоуправляващия се биткойн, не е възможно за един ден. Ripple има за цел да функционира като мост между децентрализацията и централизацията.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Китай ще използват блокчейн за нова социална кредитна система

Сега няколко експерти в бранша проведоха семинар за създаване на сложна дигитална система на управление.Нова система за социален кредит, използваща блокчейн технологияНа 14-ти януари в Пекин се провед...
ЯНУ. 23, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs и BlackRock искат дял от най-големите банки в Китай - добра новина ли е това за блокчейн?

Съобщава се, че предприятията си колаборират с големи китайски банки, които вливат милиарди в нови блокчейн проекти.Според доклада, Goldman Sachs търси 51% дял в съвместно предприятие за управление на...
ЯНУ. 22, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестициите на Китай в блокчейн инициативи са намаляли значително

През 2019 г. Китай общо имаше 245 сделки за инвестиции и финансиране, което е с близо 60% по-малко в сравнение с предходната година.Китайските блокчейн инвестиционни разходи са наблюдавани най-много п...
ЯНУ. 21, 2020 12:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн може да ви помогне да си намерите по-хубава работа

ЯНУ. 18, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света