НАЧАЛО Други

Първият търговски блокчейн стартира в Сингапур за да свърже Китай и АСЕАН нациите

ноември 15, 2018 15:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първият търговски блокчейн стартира в Сингапур за да свърже Китай и АСЕАН нациите

Сингапурски доставчик на електронни правителствени услуги - собственост на държавен орган и пристанищен оператор - стартира блокчейн платформа, фокусирана върху трансграничната търговия между страните от АСЕАН (Асоциация на страните от Югоизточна Азия) и Китай.

Сингапурската компания CrimsonLogic, доставчик на решения за електронно правителство с присъствие в повече от 20 държави, обяви подробности за своята „приобщаваща и разширяема блокчейн услуга“, която според компанията ще „повиши общата ефективност, сигурност и прозрачност“ в глобалната търговия.

Компанията стартира блокчейн платформа чрез своето изцяло притежавано дъщерно дружество GeTS. Платформата ще функционира като разрешена блокчейн мрежа, състояща се от доверени нодове, управлявани от акредитирани участващи компании.

Превозвачите, спедиторите и други ключови заинтересовани страни в търговския поток ще се възползват от блокчейн платформата, поради засилената сигурност и безпроблемното споделяне на търговски документи, включително сертификат за произход на стоките и търговски фактури.

По същество блокчейн платформа ще предложи удобен за ползване „drag-and-drop“ интерфейс, за да се споделят търговските документи между пристанищните оператори, товародателите и купувачите / продавачите, подобрявайки прозрачността и ефективността във веригата на търговията и доставките.

Председателят на CrimsonLogic Юджийн Уонг насочи вниманието върху търговията между Китай и страните от АСЕАН като основен фокус на търговския блокчейн, обяснявайки:

Ние вярваме, че нашата блокчейн технология може да помогне да се създаде по-голямо доверие сред трансграничните търговци в АСЕАН и по BRI на Китай и южния транспортен коридор. Обемът на търговията между АСЕАН и Китай ще се превърне в най-голямата сделка между два региона и се надяваме да улесним това.

CrimsonLogic е съсобственик на пристанищната администрация на Сингапур (PSA), едно от най-големите пристанища в света, което има 45% дял в компанията. Както се съобщава миналата година, PSA влезе в партньорство с технологичния гигант IBM, за да разработи доказателство за концепция за блокчейн решения за веригата за доставки в региона.

IBM също работи съвместно с PSA за ранни етапи на изпитанията на транснационални контейнерни пратки, проследявани на блокчейн, като допълнително подчертава по-широката корабоплавателна индустрия като основен сектор за прекъсване на децентрализирания блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене