НАЧАЛО Други

Първият търговски блокчейн стартира в Сингапур за да свърже Китай и АСЕАН нациите

НОЕ. 15, 2018 15:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първият търговски блокчейн стартира в Сингапур за да свърже Китай и АСЕАН нациите

Сингапурски доставчик на електронни правителствени услуги - собственост на държавен орган и пристанищен оператор - стартира блокчейн платформа, фокусирана върху трансграничната търговия между страните от АСЕАН (Асоциация на страните от Югоизточна Азия) и Китай.


Сингапурската компания CrimsonLogic, доставчик на решения за електронно правителство с присъствие в повече от 20 държави, обяви подробности за своята "приобщаваща и разширяема блокчейн услуга", която според компанията ще "повиши общата ефективност, сигурност и прозрачност" в глобалната търговия.

Компанията стартира блокчейн платформа чрез своето изцяло притежавано дъщерно дружество GeTS. Платформата ще функционира като разрешена блокчейн мрежа, състояща се от доверени нодове, управлявани от акредитирани участващи компании.


Превозвачите, спедиторите и други ключови заинтересовани страни в търговския поток ще се възползват от блокчейн платформата, поради засилената сигурност и безпроблемното споделяне на търговски документи, включително сертификат за произход на стоките и търговски фактури.


По същество блокчейн платформа ще предложи удобен за ползване "drag-and-drop" интерфейс, за да се споделят търговските документи между пристанищните оператори, товародателите и купувачите / продавачите, подобрявайки прозрачността и ефективността във веригата на търговията и доставките.

Председателят на CrimsonLogic Юджийн Уонг насочи вниманието върху търговията между Китай и страните от АСЕАН като основен фокус на търговския блокчейн, обяснявайки:

Ние вярваме, че нашата блокчейн технология може да помогне да се създаде по-голямо доверие сред трансграничните търговци в АСЕАН и по BRI на Китай и южния транспортен коридор. Обемът на търговията между АСЕАН и Китай ще се превърне в най-голямата сделка между два региона и се надяваме да улесним това.

CrimsonLogic е съсобственик на пристанищната администрация на Сингапур (PSA), едно от най-големите пристанища в света, което има 45% дял в компанията. Както се съобщава миналата година, PSA влезе в партньорство с технологичния гигант IBM, за да разработи доказателство за концепция за блокчейн решения за веригата за доставки в региона.

IBM също работи съвместно с PSA за ранни етапи на изпитанията на транснационални контейнерни пратки, проследявани на блокчейн, като допълнително подчертава по-широката корабоплавателна индустрия като основен сектор за прекъсване на децентрализирания блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света